maanantaina, heinäkuuta 07, 2008

Linssi-kasviskroketit

Ja kokkausinto sen kun jatkuu sillä naisen, kuten miehenkin on päivittäin saatava apetta rinnan alle ja meikäläisellä tuo ajankohta ajoittuu työpäivän keskikohdalle. Ja koska vuoroni alkaa aamusta, on kokkaus hoidettava edeltävänä iltana. Mutta sitten itse asiaan:

WUHUUUU!!! Vihdoin sain aikaiseksi kokeilla kaaaauan haaveilemiani kroketteja. Koulun ruokalassa olen monesti popsinut näitä ihanuuksia, mutta en ole löytänyt sopivaa ohjetta enkä ole oikein saanut aikaiseksi kehitelläkään. Nyt vasta tajusin, että minullahan on taannoin divarista ostamani Rose Elliotin kasviskeittokirja, jossa oli krokettiohje! No, parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Rupesinkin heti hiukan muokkamaan ohjetta kaapin sisältöä mukailevaksi, sekä työvaiheiltaan "järkevämmäksi" ja lopputulos oli - täytyy nyt oikein itseään ruhtinaallisesti kehua - uskomattoman herkullinen. Joskus todella edullinen ja kohtalaisen terveellinenkin ruoka on vaan parhautta. Tästä tulee taatusti ellei välttämättä ja aivan pakostikin uusi barvuurini!!!!! Arvatkaa vaan maltanko odottaa töissä huomenna ruokista, kun nytkin sisuksiini upposi "ihan maistelumielessä" kolme pyörylää...


LINSSI-KASVISKROKETIT (15 kpl)

Krokettitaikina:
1 1/2 dl vihreitä linssejä
1 kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 iso peruna
1 tl basilikaa
1 tl kirveliä
1-2 tl tahinia
1 rkl makeaa chilikastiketta (tai hyppysellinen vahvaa chiliä)
monta kierrosta mustapippuria
suolaa maun mukaan
1 kananmuna
2 rkl korppujauhetta

Leivittämiseen ja paistamiseen:
1 kananmuna
korppujauhoa
1:1 margariinia/voita ja oliiviöljyä

Keitä huuhdellut linssit kypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Raasta porkkanat, peruna ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Ota perunaraaste erilleen ja kuullota porkkana ja sipuli oliiviöljytilkassa. Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi perunaraaste, kananmuna ja korppujauho. Laita seos tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta ja jauha kunnes massa on suunnilleen tasaista - sattumia saa mieluustikin jäädä. Kaada massa kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele kostutetuin käsin kroketeiksi, jotka pyörität tämän jälkeen ensin hiukan vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauheessa. Paista kohtalaisella lämmöllä, voin ja öljyn seoksessa kullan ruskeiksi ja rapeiksi kroketeiksi. Tarjoa riisin ja kermaviilikastikkeen kera.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oih! Minäkin olen metsästänyt oivaa kasviskrokettiohjetta, sillä olen myös koulun ruokalassa (amica) syönyt sellaisia mainion rapsakoita palleroita. Nyt pitää näitä kokeilla mahdollisimman pian! Kiitos siis ohjeesta :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Jenny! Sielunsisko siis, kiva kuulla :). Onnea kokeilulle. Toivottavasti maistuu!

Suska kirjoitti...

Entapa muistaako kukaan niita ihanaisia porkkanapihveja koulusta? Voikun reseptin jostain sais.. Snif! Naita palleroita kokeilen varmasti, kiitos!

Anniina kirjoitti...

Hyviä ovat, mutta minulla massasta tuli aika löysää, millähän siitä saisi "pyöriteltävämpää"?

jenna kirjoitti...

Voi veljet! Koulun ruokalassa mäkin oon kasviskroketeilla herkutellut :D Enkä nähtävästi ole ainut joka on jäänyt ohjetta kaipailemaan! Mahtavaa että täältä löytyi, toivottavasti kommentti tulee perille :)