Vähän tuulihatuista, myötä- ja vastatuulesta sekä elämän yleisestä ennakoimattomuudesta - ruokia ja tarinoita ruuanlaitosta.
perjantaina, heinäkuuta 04, 2008
Terveellisemmät jälkiruokavohvelit
KUITUVOHVELIT (4 annosta)
3 dl rasvatonta maitoa
1 dl vettä
2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 dl leseitä
1/2 dl ruisjauhoja
2-2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
ripaus suolaa
Paistamiseen:
margariinia
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, kunnes se on paksua. Anna tekeytyä vartin verran. Kuumenna vohvelirauta ja voitele levyt margariinilla. Paista neljä paksua vohvelia ja tarjoa ne kuumana hunajavaahdon ja marjojen kera.
HUNAJAVAAHTO
2 kananmunan valkuaista
1-2 rkl hunajaa (riippuen kananmunien koosta)
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Erottele kananmunista valkuaiset huolellisesti ja kaada ne puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Kaada joukkoon sokerit ja hunaja. Vatkaa kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää ja pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Tarjoa vohveleiden kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Oijoi, kylläpä näyttävät herkullisilta :) Linkitän sinut, sano jos ei sovi.
Tottakai sopii. Tosin tämä vastaus tulee vähän myöhässä...
Lähetä kommentti