keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Chili sin carne eli valkosipulinen kasvischili

Tämä on helppo ja nopea ruoka pitkästä ainesosalistastaan huolimatta. Ainoa aikaavievä asia on oikeastaa sipulin pilkkominen. Muuten ainekset vain sekoitetaan kattilassa ja annetaan pöhistä miedolla lämmöllä. Ja valkosipuliahan ei tietenkään voi koskaan olla liikaa...


VALKOSIPULINEN KASVISCHILI

1 tlk(á 400 g) tomaattimurskaa
2- 2 1/2 dl vettä
2-3 isoa valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1/2 tlk kidneypapuja
1/2 dl vihreitä linssejä (huuhdeltuina)
1/2 dl punaisia linssejä (huuhdeltuina)
1/2 dl tummaa soijarouhetta
100 g pakastepaprikasekoitusta (tai pieni paprika)
1 tl currya
1 tl kutakin: basilikaa, meiramia ja kirveliä
1/2 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl punaista balsamicoa
1 kasvisliemikuutio
monta kierrosta mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

Laita kattilaan oliiviöljy, puristetut valkosipulinkynnet ja curry. Kuumenna, kunnes seos kuplii. Kuori ja viipaloi sipuli sillä välin puolirenkaiksi. Lisää joukkoon ja kuullota. Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi, pavut, vihreät linssit, kaikki loput mausteet ja liemikuutio. Kiehuttele vartin verra. Lisää soijarouhe, punaiset linssit ja paprikat. Anna porista pienellä tulella vielä 15-20 minuuttia, kunnes seos sakenee ja maut tasoittuvat. Nauti sellaisenaan tai riisin kera.

Ei kommentteja: