maanantaina, heinäkuuta 21, 2008

Mansikka-limekakku riisisuklaapohjalla

Tämän mansikkakakun tein, kun olin ystäväni luona Uusikaarlepyyssä. Hän oli löytänyt reseptin Pirkka-lehdestä ja halusi kokeilla sitä. Resepti vaikutti mielenkiintoiselta ja niinpä minä tartuin tuumasta toimeen sillä välin kun hän oli töissä, jotta pääsimme juomaan makoisat iltakahvit. Tästä tulikin tosiherkkua. Pohja oli kiva idea, vastaava en ollut vielä kokeillutkaan. Mansikka ja lime taasen toimivat loistavasti yhteen, kuten ajatella saattaa. Vähensin hiukan pohja-aineiden määrää alkuperäisestä, koska siitä olisi mielestäni muuten tullut liian paksu. Käytin tavallisen suklaan sijaan vadelma-karpaloa, joka sopikin hyvin mansikoiden kanssa. Vähensin myös sokerin määrää, koska pidän raikkaista ja vähemmän makeista kakuista. Seuraavassa resepti, pienine muutoksineen. Suosittelen kokeilemaan!


MANSIKKA-LIMEKAKKU RIISISUKLAAPOHJALLA

Pohja:
160-170 g suklaata (Fazerin Vadelma-karpalo)
5 dl riisimuroja

Täyte:
2 dl vispikermaa
300 g vaniljajogurttia
1/2-3/4 sokeria (riippuen kuinka makeasta pidät)
1/2 l mansikoita
2 tl vaniljasokeria
1 limen mehu ja kuori
5 liivatelehteä

Päälle:
1/2 l mansikoita

Paperoi 24-26 cm irtopohjavuoka. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita riisimuroihin. Levitä seos vuoan pohjalle ja nosta kylmään jähmettymään. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla sekä limenkuoriraasteella. Paloittele mansikat ja lisää kermavahtoon yhdessä jogurtin kanssa. Kuumenna limemehu ja sekoita joukkoon liotetut, enimmästä vedestä puristellut liivatteet. Sekoita liivate-mehuseos ohuena nauhana, koko ajan hyvin sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään pari tuntia. Koristele haluamallasi tavalla mansikoilla ja vaikkapa mehusta tehdyllä kiilteellä tai suklaarouheella.


4 kommenttia:

Ketsuppi kirjoitti...

Kuulostaa älyttömän hyvältä!
Tähän huusholliin ei tule Pirkkaa,joten resepti on täysin uusi tuttavuus. Niin mielenkiintoinen kuitenkin, että pakko kokeilla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Piipahdin Pastanjauhannan kautta kertomaan että nestemäistä savuaromia voi tilata kohtuulliseen hintaan tällaisesta paikasta:
http://www.smokeplanking.com

=)

Hellapoliisi

Anna kirjoitti...

Hei,

Täytteeseen tulee paloitella mansikat, niin kuinka pieneksi ne paloitellaan vai olisoko parempi muussata ne mössöksi?

Aurinkotuuli kirjoitti...

Minä paloittelin pienemmät mansikat neljään ja isommat kahdeksaan osaan. Eli ehkä jotain sentin paloja saa olla.

Toki voit masikat muusatakin, jos haluat. Rakenne ehkä saattaa aavistuksen mansikoitten mehustumisesta löystyä, mutta tuskinpa merkittävästi. Minusta palat vain näyttävät hauskoilta leikattaessa, mutta makuunhan se ei tietenkään vaikuta.