maanantaina, elokuuta 04, 2008

Asiaa ruuasta ja ruuan vierestä - kesäreissu Aspegrenin puutarhaan

Kun oli kesäreissulla ystäväni luona Uusikaarlepyyssä, ajoimme yhtenä päivänä käymään Pietarsaaressa. Shoppailureissun lisäksi vierailimme Aspegrenin puutarhassa. Puutarha on perustettu Rosenlundin mäelle jo 1700-luvulla ja se toimii yhä silloisia perinteitä kunnioittaen. Puutarhan lisäksi alueella on historiallisia rakennuksia, muun muassa pappila ja kivinavetta, jossa toimii myös museo. Museossa emme valitettavasti päässeet käymään, koska se oli jo kiinni, mutta ulkonaki riitti paljon nähtävää.


Kukkaloisto oli sateisesta kesästä huolimatta mahtava, puutarha on todella vierailemisen arvoinen paikka! Puutarhan kotisivuilla ehdotetaankin, että paikanpäälle voi mennä nauttimaan, vaikka piknikistä tai ulkopeleistä. Ei todellakaan hassumpi miljöö siihen puuhan. Katsokaapa vaikka itse :).

Osa puutarhasta oli vuokrattu yksityiseen käyttöön ja siellä viljeltiin kukkien lisäksi hyötykasveja, kuten erilaisia salaatteja, sipuleita, mansikoita ja omenoita.

Puutarhan yhteydessä toimii myös pieni ja sympaattinen kahvila, Cafe´ Örtgården, josta saa ihania tuoreita leivonnaisia ja matkamuistoksi voi napata suloisia ruotsinkielisiä runokortteja. Piipahdimme nauttimaan kierroksen päätteeksi kahvit. Vanilja-suklaapullat olivat vielä ostettaessa uunituoreita ja lämpöisiä ja uskomattoman hyviä - kuten kuvasta näkyy.

Ei kommentteja: