Intouduinpa tekemään uuniomenoita, kun poikaystävä toi kaupasta valkeita kuulaita. Ne olivat tähän maultaan juuri sopivan hapokkaita, mutta vaativat jauhoisina hiukan vahtimista. Pienin omena ehtikin hiukan pullahtaa uunituksen aikana - onneksi se ei kuitenkaan makuun vaikuta :). Täytteeseen käytin omatekemää hunajalla maustettua ja uunipaahdettua mysliä, jossa oli kaurahiutaleita, lesemuroja, auringonkukan- ja seesaminsiemeniä sekä maapähkinöitä. Se toimi tässä mainiosti, mutta mikä tahansa muukin mysli käy. Tämän syksyisempää ja helpompaa jälkkäriä saa kyllä hakea.
MYSLITÄYTTEISET UUNIOMENAT (4:lle)
4 pientä omenaa (suomalaisia)
1 dl mysliä
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sulatettua margariinia
1 1/2 rkl sokeria tai hunajaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
Pese omenat huolellisesti ja poista kota omenaporalla. Sekoita muut ainekset tasaiseksi ja täytä massalla omenoiden kolot. Laita omenat voideltuun uunivuokaan ja valuta omenoille hiukan hunajaa. Paista uunin alatasolla 175 c noin 15-20 minuuttia eli kunnes omenat ovat pehmenneet. Ripauta valmiille omenoille hiukan kanelia koristeeksi ja tarjoa kuumina vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Vinkki: Mitä jauhoisempia omenat ovat, sen nopeammin ne pehemenevät. Muista siis tarkkailla omenoita paistamisen aikana, jos ne ovat jauhoista laatua. Kiinteämaltoiset vaativat kauemmin aikaa, mutta pitävät muotonsa.
1 kommentti:
Kokeiltiin näitä tänään, oli ihan superhyviä! Nam!
Lähetä kommentti