torstaina, heinäkuuta 03, 2008

Mustapippurisei ja rakuuna-hunajaporkkanat.

Tässäpä helppo, halpa ja kevyt kesäruoka. Sei on itsessään aika mautonta, mutta mustapippuri ja sitruuna antavat siihen mukavasti makua. Tuorejuustokastike pitää myös tämän lähes rasvattoman ja helposti kuivuvan kalan mehevänä. Makeat kesäporkkanat sopivat kylkeen kuin nakutettu.


MUSTAPIPPURISEI (4:lle)

1 pkt pakasteseitä
n. 100 g kevyttä mustapippurituorejuustoa
3/4 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua tilliä
1/2 tl sitruunapippuria
suolaa, mustapippuria

Rouhi sein pinnalle suolaa ja mustapippuria ja laita se öljyttyyn vuokaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, vesi, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike sein päälle ja kypsennä 200c uunissa 20-25 minuuttia. Tarjoa täysjyväriisin tai -couscousin ja rakuuna-hunajaporkkanoiden kera.


RAKUUNA-HUNAJAPORKKANAT (4:lle)

500 g kesäporkkanoita
1/2 tl suolaa
1 tl rakuunaa
2 tl hunajaa
1-2 rkl voita/margariinia

Pese porkkanat juuresharjan tai pottuhanskojen ja poistapäät. Paloittele porkkanat noin sentin paksuisiksi kolikoiksi ja keitä tai höyrytä niitä 15-20 minuuttia. Lisää kuumien porkkanoiden joukkoon suola, rakuuna, hunaja ja margariini. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

Ei kommentteja: