lauantaina, helmikuuta 28, 2009

Alkuvuoden parhaat reseptit?

Tervehdys arvoisat bloggaajakollegat! Tänä vuonna olen kokannu paljon ruokia ruokakirjoista. Monta hyvää reseptiä on tullut kokeiltua, mutta muista blogeista en ole juuri reseptejä napannut, vaikka suosikkeihin joitakin mielenkiintoisia juttuja olen kerännytkin. Varsinkin, kun ruokablogien määrä on kasvanut niin valtavasti, tuntuu, että helposti menee monia hyviä blogeja ja reseptejä sivu suun. Toisaalta olisi myös kiva tietää ketkä blogiani seuraavat - ehkä tässäkin joukossa on bloggaajia, joista olen autuaan tietämätön. 

Nyt kysyisinkin teiltä vinkkejä ja kommentteja. Mitkä ovat olleet parhaita reseptikokeilujanne tämän vuoden puolella? Tai onko teillä kenties jotakin luottoreseptejä, joita suosittelisitte kokkaamaan? Tarkoitus olisi kerätä parhaat palat yhteen. Samalla voisitte kertoa bloginne osoitteen ja vaikkapa suositella blogeja, joissa itse käytte. Tässä varmasti viisastun paitsi itse, myös toivottavasti te lukijat saatte reseptivinkkejä ja tietoa uusista blogeista. Alla pari minun ehdotustani. Tervetuloa keskustelemaan!!


Tänään kokeilin Pastajauhajien arkistosta paistettua riisiä ja appelsiinikanaa. Aivan ihanan raikas ja kevyt ruoka. Sopi loistavasti lenkin alle energiaa antamaan! Pastanjauhanta onkin yksi eniten käyttämäni reseptiaarreaitta. Olen ajatellut kokeilla siltä myös mm. tätä pastaihanuutta.

Itselleni uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia ovat ainakin Tofu for two, Vegan yum yum, Ituhipin köökkiloki,  Vegemisiä ja Kinuskikissa. Joukossa on monta vegeblogia, joiden rantautumisesta blogimaailmaan olen kovin iloinen. Kasvisruokaan on kiva saada uusia vinkkejä, sillä se alue on minulle vielä jokseenkin uusi. Siitäpä ehkä suuri kiinnostukseni juuri näihin blogeihin. Ja ihania leipomusblogejahan pursuaa joka tuutista. Jos olisin luonnonoikku tai läp'laikko kuten mummi tapasi sanoa, saattaisin tehdä paakkelsseja joka päivä :). Ihania reseptejä ei silti saisi loppumaan kesken! Näin ei kuitenkaan ole, joten viikonlopuille on varattuna niin monta ihanan kuuloista herkkureseptiä, että on vaikea päättää mitä nistä kokkaisi.

Edellämainituista blogeista olen lähiaikoina napannut jotakin suosikkieni to-do-listaan, esimerkiksi vesirinkelienkardemummakakunbataattifalafelin, murukakun ja tofu-cashewkrokettien reseptit. Saas nähdä piteneekö lista nopeampaa kuin ehdin kokata, vai ehdinkö kokeilla sopivasti aina muutamia alta pois :). Veikkaan ensimmäistä vaihtoehtoa, varsinkin jos vinkkejä kovastikin satelee!

Ja yllä vielä nostalgiamielessä kuvaa yhdestä viimevuoden parhaasta ruokailukokemuksesta!

4 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Tämän vuoden parhaat jutut: talvisalaatti ja lytätyt potut, jotka sinkosivat meillä suoraan herkkuperunoiden vaativaan sarjaan.

Ja uusista ruokablogeista suosittelen tietenkin oululaista osaamista. :)

P kirjoitti...

Täällä yksi tällainen piilolueskelija :).

Omista kokkauksista alkuvuoden positiivinen yllättäjä on ollut tämä leipä: http://keittokulma.blogspot.com/2009/02/mausteinen-polentaleipa.html
En ole todellakaan mikään superleipoja, mutta tämä leipä tulee tosi helposti aineet vain sekoittamalla ja lopputulos on varmaankin juuri polentan ja jalapenon tai yrttien ansiosta aivan mainio!

.riikkis

Ketsuppi kirjoitti...

Tähän mennessä herkuimpana mieleen jäänyt tuotos on ollut ehdottomasti tämä: http://ketsuppinen.blogspot.com/2008/07/taivaallinen-uuniomeletti.html. Simppeliä, nopsaa ja älyttömän hyvää (sekä loputtoman varioitavaa).

Kiva idea muuten keräillä bloggarien omia suosikkeja! :)

Kaveri kirjoitti...

Kiitos kehuista ja maininnasta arvoisa Aurinkotuuli! :) Minä olen lueskellut tänä vuonna paljon englanninkielisiä vegeblogeja, kuten mainitsemaasi Tofu For Twota sekä FatFree Vegania (http://blog.fatfreevegan.com/) Suurena innoittajanani on jo pidemmän aikaa toiminut mahtava Ylimuuli ja hänen Monkeyfoodinsa, jonka resepteistä esimerkiksi terveellinen tofuversio coleslawsta (http://monkeyfood.net/2008/10/14/sloo-sloo-sloo/) on erittäin suositeltava. Omista alkuvuoden ohjeistani hedelmäinen spelttileipä (http://vegemisia.blogspot.com/2009/01/soodaa-ja-speltti.html) on muodostunut jo yhdeksi vakiosuosikiksi.