sunnuntaina, helmikuuta 15, 2009

Coq au vin eli punaviinissä hauduteltua broileria

Ja tässäpä toinen Ruokatorstaikokeilu helmikuun kohdalta. Tämä ruoka oli todella herkullista. Tosin tässä ruoassa olisi taasen saanut omaan makuuni olla hiukan enemmän suola, mutta sitähän sai lisättyä valmiiseen ruokaan. Ensikerralla tekisin tämän ehkäpä puoliksi lihaliemeen ja puoliksi punaviiniin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin kanan "keittämistä" ja lopputulos olikin kyllä hyvää. Liha irtosi luista kuin itsestään ja oli todella mehukasta! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos olet pataruokien ystävä. Mikäpä tällaisiin hiihtoloman pakkaspäiviin sopisikaan paremmin.

COQ AU VIN

3-4 broilerin koipi-reisipalaa tai fileepihvejä
3 rkl ehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl öljyä
3-4 dl punaviiniä tai vahvaa lihalientä
3-4 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
100-170 g pekonia
10 pikkusipulia (käytin yhden ison keltasipulin)
200 g tuoreita herkkusieniä (käytin kokonaisia säilykeherkkusieniä)

1. Leikkaa koipi-reisipalat nivelenkohdalta kahtia. Sekoita vehnäjauhon joukkoon suola ja mustapippuri. Kääntele palasia jauhossa. Jos käytät marinoitua kanaa, kieritä palat maustamattomassa vehnäjauhossa.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista muutama broilerpala kerrallaan pannulla. Nosta ruskistuneet palaset pataan. Älä huuhdo vielä pannua, sitä tarvitaan.
3. Kaada pataan viini tai lihaliemi. Nestettä tulee olla sen verran, että palat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet, timjami, laakerinlehdet ja suola. Peitä kannella ja hauduta puolituntia. (Haudutin uunissa 175 c.)
4. Kuori pikkusipulit ja paloittele suuret sienet neljään osaan. Pienet voivat olla kokonaisia. SUikaloi pekoni suoraan pannulle. Kuumenna kunnes rasva alkaa irrota. Paista pikkusipulit pekonin rasvassa akuniin ruskeiksi. Kaada pekonit ja sipulit pataan. Ruskista myös sienet kevyesti pannulla ja lisää pataan.
5. Hauduta ruokaa vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa riisin ja runsaan salaatin kera.

1 kommentti:

Anneli Ruokanen kirjoitti...

Maukas broil
eriruoka, suos
ittelen.Parasta jos kayttaa 2 ja puoli dl vetta ja 1 lihaliemikuution seka 2 dl punaviinia nesteeksi.