tiistaina, heinäkuuta 14, 2009

Soijamajoneesi

Huomasin soijajauhopussin kyljessä tämmöisen mielenkiintoisen ohjeen, jota oli pakko testata. Ohje oli todella helppo ja nopea toteuttaa. Veden määrää ehkä hiukan vähentäisin (n. 0,75 desiin), koska itse pidän paksusta majoneesista, mutta oikein maukasta oli näinkin. Plussaa on, että tämä sopii myös kasvis-ja vegaaniruokavaliota noudattaville sekä kananmuna-allergikoille. Suosittelen kokeilemaan! (Alla näkyvässä kuvassa majoneesi on maustettu sambal oelek-chilitahnalla.)

SOIJAMAJONEESI

1 dl soijajauhoja
1 dl vettä
2 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä
1 tl yrttisuolaa (laitoin hiukan tavallista suolaa ja mustapippuria)
3 rkl sitruunamehua tai omenviinietikkaa

1.Kaada tehosekoittimeen soijajauhot, vesi, sitruunamehu/etikka ja suola. 
2. Jauha hetken aikaa ja lisää koneen käydessä öljy ohuena nauhana joukkoon. 
3. Mausta valmis majoneesi halutessasi esimerkiksi yrteillä, chilillä, pippureilla, hedelmäsoseella, sitrushedelmän kuorella jne. 
4. Tarjoa tavallisen majoneesin tapaan pöytämausteena, dippinä, salaatinkastikkeena tai vaikkapa maustevoin asemesta lihan kanssa.

Ei kommentteja: