tiistaina, heinäkuuta 14, 2009

Tomaattinen kanpata

Römertopfin innoittaman päätin tehdä toistamiseen pataruokaa kanasta. Savipadassa rasvattomampikin file pysyy mehevänä ja tomaattikastike hautuu muiden kasvisten kanssa ihanaksi, maukkaaksi kastikkeeksi! Ihan parasta pataruoissa on kyllä se, että aineet voi vain pienen valmistelun jälkeen laittaa uuniin, jossa ruoka sitten kypsyy kuin itsekeseen - vaikkapa nyt esimerkiksi lenkin aikana.


TOMAATTINEN KANAPATA

500 g broilerin fileitä (tomaatti-yrttimarinadissa)
1 prk tomaattimurskaa + 1/2 prk vettä
1/2 kasvis- tai kanaliemikuutio
1 prk kidneypapuja
1 iso sipuli
1 keltainen tai oranssi paprika
2 iso valkosipulinkynttä
4 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl chilimausteseosta
1 tl pippuriseosta
oreganoa ja rosmariinia 1 tl kutakin
1 rkl tummaa balsamicoa

1. (Laita savipata likoamaan.) Paista puolirenkaiksi pilkottuun sipuliin ja broilerin fileisiin nopeasti pinta väri. Siirrä sivuun.
2. Kaada kulhoon tomaattimurska, valutetut pavut, isoiksi paloiksi leikattu paprika, puristettu valkosipuli ja mausteet.
3. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada pannulle liemikuution kanssa. Kuumenna, kunnes kuutio liukenee ja lisää tomaattimurskaseoksen joukkoon.
4. Kaada nesteet ja vihannekset pataan ja asettele päälle kanafileet.
5. (Laita savipata kylmään uuniin!) Paista 200 c uunissa tunnin verran.
6. Tarjoa juustoraasteen ja chilillä maustetun soijamajoneesin kera. 

Ei kommentteja: