perjantaina, heinäkuuta 10, 2009

Teetä ja turvaruokaa

Kun nyt ei sitä ruokaa ole reissujen sekä tentti- ja graduhömpötyksen lomassa ehtinyt tehdä tai ainakaan kuvata tai varsinkaan blogata niin kerrotaan nyt sitten vaikka niistä reissuista.
Olinpa tässä viettämässä muutamaa kesälomapäivää kotopuolessa. Äiti oli ulkomailla ja minä kotivahtina, joten olihan sitä jotain turvaruokaa saatava. Arvannettekin jo missä olin ja mitä söin... Tamperetta ei voi viedä tytöstä, kuten ei myöskään torielämyksen ihanuutta, johon kuuluu uunituore mustamakkara. ILMAN puolukkahilloa. Mitä sitä hyvään ruokaan muuta enää sotkemaan. Maistuipa vain jälleen kerran niiiin hyvältä! Jos et siis ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, niin juoksujalkaa Tapolan kojulle. Hätätapauksessa otat sitten vaikka sen puolukan kanssa. Tästä ei nimittäin perinneruoka parane. 

(Vink vink. Jos pidät järven läheisyydestä mene Laukontorille, jos taas vilkkaampi torielämä tuntuu kotoisammalta, suuntaa Tammelaan.)

Lähdimme ystäväni kanssa kunnioittamaan niin ikään perinteitä suuntaamalla lukioaikojen lempparikahvilaamme, Valoon. Yllätys oli hienoinen, kun entisestä boheemihenkisestä ja sopivasti rähjäisestä "kuppilasta" olikin sukiutunut hienostuneesti sisustettu (ja hintojaan samalla reippaasti nostanut!) trendikahvila. Vaikka muistot hiukan kärsivät, tunnelma oli edelleen mukava. Työntekijä oli erittäin asiantuntevan oloinen ja tee- sekä kahvivalikoima todella runsas. Kaakaokin valmistetaan kuulemma oikeasta tummasta suklaasta! Suurin osa tuotteista oli luomua, mistä tietenkin pisteet kotiin. Ronkelimmallekin löytyy siis taatusti jotakin kuumaa juotavaa. Pisteitä tuli myös nauttimastani ihanan makuisesta vihreästä luomuminttuteestä, joka tarjoiltiin pöytään vieläpä ääneen lausutun haudutusajan kera. Ja tietenkin kauniista esillepanosta! Tähän hätään en teen erikoista nimeä muista, mutta suosittelen poikkeamaan Puutarhakadulla, mikäli Tampereen seudulle suuntaatte ja katsastamaan valikoiman ihan omin silmin!Ei kommentteja: