lauantaina, helmikuuta 06, 2010

Kasviksia osterikastikkeessa

Nyt harjoittelun alettua, olen huomannut, etteivät rahkeet tahdo arki-iltaisin riittää pitkälliseen saati mutkikkaaseen kokkailuun. Uuden oppiminen ja aivotyöskentely on yllättävän raskasta! Niinpä olen koittanut keksiä hyviä keinoja mennä siitä missä aita on matalin. Toisaalta kuitenkin eineksiä välttelevänä, pyrin tekemään ruuan mahdollisimman pitkälle itse. Tässä yksi tälläisistä pikatekeleistä, joka vie nälän ja on myös maukasta. Reseptin idea on alunperin muokattu "Ruokasuosikit: Kiina"-opuksen "Härkää osterikastikkeessa-reseptistä". Kasvisten sekaan voikin oman maun ja kaapin sisällön mukaan lisätä kanaa, katkarapuja (tässä versiossa pussinpohjallinen niitäkin) tai vaikka tofua. Lihan ja kanan voi antaa marinoitua kastikeseoksessa jonkin aikaa ennen paistamista.



KASVIKSIA OSTERIKASTIKKEESSA (3-4:lle)

1 iso pussi pakastewokkivihanneksi
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl osterikastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
2 tl seesamöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamin siemeniä
Paistamiseen: ruokaöljyä

1. Hienonna valkosipuli ja laita vihannesten kanssa kulhoon.
2. Sekoita keskenään osterikastike, etikka, öljy ja soija ja sekoita vihannesten joukkoon.
3. Kuumenna öljy wokissa tai isossa paistinpannussa ja lisää kasvikset kastikeineen.
4. Paistele muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat kuumia, mutta vielä rapeita.
5. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja tarjoa wokin kanssa nuudeleita tai riisiä.

1 kommentti:

Irene Vermin kirjoitti...

Löysin juuri blogisi, ihania reseptejä sinulla :) Pidän tätä uskomattomana sattumana, mutta minulla on lähes samanlainen resepti omalla blogillani, ja luulin keksineeni sen itse :l