lauantaina, helmikuuta 06, 2010

Seesamkuorrutettu broilerirulla

Tämä resepti löytyi selaillessa vanhaa Maku-lehteä (4/05). Jätin vain pois alkuperäiseen reseptiin kuuluvan pekonin, koska mies ei välitä punaisesta lihasta. Rulla oli tarkoitettu grilliin, mutta näinkin tuli todella herkullista! Broileri pysyi todella mehevänä ja pesto ja mozzarella sopivat sen kanssa kuin nakutettu. Tosin pintaväriä en saanut rullaan aivan toivotusti, koska jouduin arvioimaan paistolämpötilan itse. Laitan reseptiin saman paistolämpötilan jota nyt käytin. Jatkossa ehkä kuitenkin kokeilisin aluksi oikein korkeassa lämpötilassa värin ottamista ja sitten jatkokypsytystä tuossa 200 c. Tehkää siis kuten viisaimmaksi näette :).


SEESAMIKUORRUTETTU BROILERIRULLA

8 broilerin rintafileetä
4 rkl pestoa
1 dl juustoa mozzarellaa
Pinnalle: seesaminsiemeniä

1. Nuiji fileet ohuiksi kahden tuorekelmun välissä.
2. Ripottele ison foliopalan päälle seesaminsiemeniä ja asettele fileet vieretysten foliolle.
3. Levitä fileille pestoa tasaisesti ja ripottele päälle juustoa.
4. Kääri fileet rullaksi kääretortun tapaan ja kääräise rullan ympärille folio niin, että saat tiukan paketin.
5. Paista rullaa uunissa 200 c 20-25 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.

Ei kommentteja: