torstaina, lokakuuta 26, 2006

Katkarapu-kirjolohipasta

Tällä kertaa tein sunnutairuuaksi mehevää pastaa kirjolohisuikaleista, säilykekatkaravuista sekä kauramakaronista. Kyllä maistuikin erinomaisen hyvältä! Ja tämä kuuluu jälleen kategoriaan helpot ja nopeat. Valmistelut mukaan lukien ruuan matka kestää keittiöstä pöytään vain parikymmentä minuuttia.



KATKARAPU-KIRJOLOHIPASTA

250 g lohisuikaleita hunajamarinadissa
250 g pakaste- tai säilykekatkarapuja
3 1/2-4 dl kaurapastaa
2 dl kevyt kermaa
1 kalaliemikuutio
2 valkosipulinkynttä
ripaus sitruunapippuria
2 tl öljyä paistamiseen

Laita pasta kiehumaan kalaliemikuutiolla maustettuun veteen, mutta otta pala liemikuutiota talteen (n 1/5) kastikkeen maustamista varten. Keitä pasta lähes kypsäksi (n. 8 min.). Murskaa valkosipulit ja paista pannulla niitä kuumennetussa öljyssä, kunnes murska saa vähän väriä. Lisää lohisuikaleet ja paista kypsiksi. Lisää joukkoon valutetut, huoneenlämpöiset katkaravut, sitruunapippuri, ruokakerma ja pasta. Murustele joukkoon vielä kalaliemikuution palanen ja sekoita. Hauduttele pastaa vielä muutama minuutti (ei juuri kauempaa, etteivät katkat sitkisty).

Ei kommentteja: