perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Mehevä omenakakku

Tämä on itse kehittelemäni resepti. Piti päästä eroon ylimääräisistä omenoista ja ajattelin tehdä omenapiirakan. En kuitenkaan halunnut tehdä perinteistä pohja+omenalohkot- versiota. Ajattelin sitten kokeilla upottaa hedelmät pohjaan, jolloin koko kakku mehevöittyisi mehukkaista omenoista. Ja niin omaksi yllätyksekseni myös kävi - lopputulos oli odotettua parempi. Poikaystäväkin sanoi, että tämä oli tosi hyvää=). Vaatimatonta ulkonäköä tarvinnee tosin ehkä kahvipöytää varten kohentaa esimerkiksi tomusokerilla.

TUULENTUVAN OMENAKAKKU

150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1/2 siirappia
2 1/2-3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 dl karkeaa omenaraastetta (noin 2 keskikokoista omenaa)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 dl omenamehua tai maitoa

Vaahdota keskenään rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon siirappi, mausteet ja kananmunat hyvin vatkaten. Lisää seokseen vuorotellen omenaraaste ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä lopuksi mehu tai maito. Levitä taikina tasaisesti voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan (halkaisija 24cm) ja paista sitä uunin alatasolla 175c 40-45 min. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen.

KOTITEKOINEN VANILJAKASTIKE

2 dl kevytkermaa/maitoa (kuohukermaa+maitoa)
3 keltuaista
1/2 tl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria (vaniljatanko)

Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes se sakenee. Älä keitä. Anna kastikkeen jäähtyä.
Hienompaan versioon voit käyttää puolet kuohukermaa ja puolet maitoa sekä korvata vaniljasokerin vaniljatangolla. Valmista kastike silloin muuten samoin, mutta älä laita kastikkeeseen perunajauhoja. Poista vaniljatanko kastikkeen jäähdyttyä.

Ei kommentteja: