sunnuntaina, huhtikuuta 19, 2009

Pääsiäinen: Valkoviinilohta

Pääsiäisenä vierailimme paremman puoliskoni kanssa kummankin vanhempien luona. Tampereen äippä halusi kovasti tehdä vävykokelaaseen vaikutuksen yhdellä taatulla bravuurireseptillään, nimittäin valkoviinilohella. Ja kyllä se maistuikin niin minulle kuin kokelaallekin! Oli mukavaa kun joku rakkaudella kokkasi (*vink vink* vaan sille edellä mainitulle) maistuvaa ruokaa. Äiti teki tätä jo silloin, kun oli pikkutyttö, joten tätä voisi kutsua melkeinpä turvaruoaksi. 


Valkoviinilohen resepti on minulle määrien puolesta utopiaa, koska äiti on aina laittanut tämän jotenkin vaivihkaa keittiön uumenissa. Tässäpä kuitenkin osviittaa millaisista raaka-aineista ruoka syntyy: lohi, sitruuna, herkkusieni, purjosipuli, valkoviini ja kerma ynnä mietoja mausteita. Kuvassa ruoka näyttää ehkä aika haalean väriseltä, mutta maku on ihana: yksinkertainen ja aromaattinen. Yleensähän yksinkertaiset ruoat tuppaavatkin olemaan parhaammasta päästä. Voisin äidiltä nöyrästi kysyä vielä, josko hän tämän herkkureseptinsä tohtisi antaa levitykseen, mutta katselkaahan te sillä välin tuota yllä olevaa kuvaa ja kadehtikaa :).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa mahtavalle:)

Jenni

Flux kirjoitti...

Miten tuo sitruunamehu toimii kerman kanssa? Eikö maitotuote hapatu joutuessaan kosketuksiin happamen kanssa?