torstaina, heinäkuuta 16, 2009

Sesam-kinuskipulla

Leivoin pullaa ja huomasin, että pitkään auki olleen tahinipurkin pohjalla oli vielä tahnaa jäljellä. Taannoin järjestämiini vohvelikesteihin tuotu kinuskikastiketuubi pyöri niin ikään jääkaapissa ja sain villin idean yhdistää ainekset. Kylläpä tulikin ihania, pähkinäisiä pullia!

SESAM-KINUSKIPULLA

2 1/2 dl pullataikina (ohje esim täällä)

1:1 valmista kinuskikastiketta ja tahinia (sesaminsiementahnaa)
kanelia maun mukaan

1. Kauli pullataikinasta suorakulmion muotoinen levy.
2. Sekoita keskenään kinuskikastike ja tahini. Levitä levylle.
3. Ripottele päälle reilusti kanelia
4. Rullaa levy pidemmaltä sivultaan ja leikkaa rulla pari senttiä leveiksi viipaleiksi.
5. Laita kohoamaan leikkauspinta alaspäin.
6. Voitele munalla ja paista 225 c noin 10 minuuttia.

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Heiii, pistin uuden ohjeen juuri Monkeyyn, siis soodaleivän! KOkeile sillä, saletisti toimii :-)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos Muuliseni! Ehkä voisin täällä lomareissussa kokeillakin, kun oma lehti on nyt tosiaan lainassa. Onneksi on ruokabloggaajat!!