maanantaina, elokuuta 17, 2009

Kylmäsavulohipizza ja rucolaöljy

Tämä oli aikamoinen extempore-repäisy kaupassa. Tekipä kanssa-asujan kanssa kaupassa mielemme pizzaa ja kylmäsavulohta. Siispä päätin yhdistää. Muistin samaan väliin myös jostain syystä monessa ruokaohjelmassa tehdyn pizzan mausteeksi erilaisia öljyjä ja sitähän piti sitten myös kokeilla. Ensimmäisenä tuli mieleen pizzasta rucola ja tietenkin kalan kanssa aina sopiva sitruuna. Siitä se sitten lähti ja tuli muuten helkatin hyvää. Itse asiassa niin hyvää, että parempi puolisko veteli yli puolipeltiä pizzaa (yleensä pellistä jää meiltä kahdelta jonkinmoinen pala iltasyöpöttelyynkin). 


KYLMÄSAVULOHIPIZZA JA RUCOLAÖLJY

Pizzaan:
1 pellin peittävä pizzapohjataikina (ohje esim. täältä)
2 prk tomaattipyreetä+suolaa+pippuria+yrttisekoitusta
250 g kylmäsavulohta
2 isoa tomaattia
pieni paketti mozzarellaviipaleita

Öljyyn:
1/2 ruukkua villirucolaa
4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl raastettua sitruunan kuorta
ripaus suolaa ja pippuria

1. Laita uuniin tyhjä uunipelti ja uuni kuumenemaan niin kuumaksi kuin saat.
2. Kauli pizzapohja leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi ja levitä sille maustettu tomaattikastike.
3. Ripottele päälle paloiteltu kylmäsavulohi ja pesty, kuutioitu tomaatti.
4. Jaa mozzarellaviipaleet tasaisesti pizzalle.
5. Vedä pizza täytteineen kuumalle uunipannulle ja paista pizzaa uunissa 5-10 min. (Riippuen kuinka kuumaksi uunisi saa ja kuinka nopeasti pohja kypsyy ja saa väriä.)
6. Tee tässä välissä öljy: laita kaikki öljyn ainekset tehosekoittimeen (tai Jamien mortteliin) ja jauha (tai sheikkaa) ainekset sekaisin.
7. Pirskottele valmiille pizzalle öljyä ja koristele tuoreilla rucolan lehdillä.
8. SYÖ!

P. S Kiitos pizzapohjan ainaisesta onnistumisesta kuulu Pastanjauhajien suuntaan. Tai menisivätkö siitä kenties vieläpä Jamielle. Loistava ohje joka tapauksessa.

2 kommenttia:

lilla my kirjoitti...

Oon muuten vähän aikaa kummastellut noita postausten päivämääriä, ne eivät oikein synkkaa. Tänään on, ööö, 30.8., eikä 17. ...ja tänäänhän tuo on postattu?

Aurinkotuuli kirjoitti...

Teen postauksista hahmotelman samana tai seuraavana päivänä kun ruoka on tehty. Postaus kirjautuu sille päivälle, vaikka julkaisisin sen vasta myöhemmin.