maanantaina, elokuuta 03, 2009

Siivouspäivän pikaruokaa: soijasuikaleita currykastikkeessa (sekä muutama huomautus)

Jos hyvää ja terveellistä ruokaa saa halvalla ja alle 20 minuutissa, ollaan lähellä täydellistä arkiruokaa. Voin vannoa, että tämä maistui suursiivouksen lomassa!  On muuten siitäkin hyvä ruoka, että aineksia voi pitää aina kaapissa varalla. Ei pääse nälkäkirous yllättämään. Maista jos et usko :).


SOIJASUIKALEITA CURRYKASTIKKEESSA (2-3:lle)

2 kourallista soijasuikaleita (kasvisliemessä liotettuna)
1 sipuli
1/2 pss pakastevihannessuikaleita
1/2 prk ananasta + mehua
2 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio (tai -kasvis)
2 tl currya
1 tl perunajauhoa + tilkka kylmää vettä.
sesamöljyä paistamiseen

1. Kuumenna pannulla öljyä ja currya, kunne seos kuplii.
2. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja kuullota hetki. 
3. Puristele soijasuikaleista enimmät nesteet, lisää pannulle ja paista niihin ja sipuleihin hiukan väriä. Siirrä sivuun.
4. Kuumenna pannulla vesi, ananasmehu ja liemikuutio ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla (kaada muun nesteen joukkoon koko ajan sekoittaen).
5. Lisää joukkoon soijasuikale-sipuliseos, pakastekasvikset ja ananas, kuumenna ja nauti riisin kera.


SITTEN HUOMAUTUKSIIN:
Ensinnäkin laskurini on nyt jälleen kerran lähtenyt liikkeelle nollasta, sillä huomasin, että aiempi laskurini oli niin sanottu latauslaskuri eikä kävijälaskuri. Se siis laski saman kävijän moneen kertaan, mikä ei ole tarkoituksenmukaista. Katsotaanpa mihin lukuihin tämä laskuri pääsee :).

Sitten hiukan uutta. Suurin osa teistä ei luultavasti tiedä, että olen intohimoinen marttailija myös käsitöiden saralla. Nytpä päätin perustaa blogin myös näille tekeleilleni. Mikäli olet innostunut käsityöihminen, voit tulla katsomaan ja kommentoimaan aikaansaannoksiani Puuskaradioon. Vaikka et käsityöihminen olisikaan, saa lähetyksiäni toki silti tulla seuraamaan!!

Ei kommentteja: