lauantaina, helmikuuta 13, 2010

Falafel rokkaa!

Halusin piiitkästä aikaa tehdä falafelpyöryköitä. Viimeksi tosin tein "papumuunnoksen" ja tällä kertaa ehtaa kikhernepalleroa. Ovat nämä vaan niin pirun hyviä, ah! Juuri sopivasti raikkautta ja mausteisuutta, kun sitruuna ja persilja luovat kontrastia chilille ja jeeralle. Eikä tietenkään parane unohtaa korianterin ja valkosipulin siivittämiä välisointuja. Ei tarvita muuta kuin jogurttidippiä ja salaattia sekä mahdollisesti tuoretta pitaleipää ja VOT! Jos oikein innostut (kuten allekirjoittanut), voit vielä hankkia ajvariakin kyytipojaksi. Tämä resepti on Hesarin ruokasivuilta. Aavistuksen muuttelin ohjeistusta ihan käytännön- ja vähän makusyistäkin. Vaihdoin tahinin maapähkinätahnaan, koska sitä sattui olemaan kaapissa. Sitruunamehun lisäksi lisäsin palleroihin kuoretkin, koska rakastan sitruunan aromeita. Pähkinäistä makua korostin paistamalla pallerot kymäpuristetun rypsiöljyn ja paahdetun seesamöljyn seoksessa. Mmm-mmm-mmm!


FALAFELIT

1 tlk (850/450 g) keitettyjä kikherneitä
3 rkl tahinia (maapähkinätahnaa)
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua (+ 1/2 sitruunan kuori)
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 iso muna
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 punainen chili (1/2 tl chilitahnaa)
1 ruukku korianteria tai persiljaa
1 muna
3/4 dl korppujauhoja (ruis-)
Uppopaistoon:auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä

1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit. Poista chilistä siemenet, hienonna chili.
2.Jauha kikherneet monitoimikoneessa tai tehosekoittajassa karkeahkosti.
3. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile seoksesta samankokoisia palleroita ja uppopaista ne kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi.
5. Valuta talouspaperilla päällystetyllä lautasella. Tarjoa salaatin ja jogurttipohjaisen kastikkeen sekä tuoreen pitaleivän kanssa.

Ei kommentteja: