MUNAKOISOPASTA (4:lle)
1 iso munakoiso
2 tomaattia tai 1/2 rasiaa kirskikkatomaatteja
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tlk tomaattimurskaa
1 ruukku basilikaa
hiukan timjamia ja oreganoa
suolaa
mustapippuria
ripaus chiliä
ripaus sokeria
raastettua parmesaania tai mozzarellaa
1. Kuumenna uuni 200 c.
2. Kuutioi munakoiso ja isot tomaatit (tai puolita kirsikkatomaatit) ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
2. Pirskottele kasvisten päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa n.10 minuuttia.
3. Kuumenna pari ruokalusikallista oliiviöljyä padassa tai paistokasarissa ja kuullota hienonnettua valkosipulia muutama minuutti.
4. Lisää munakoisot, tomaatit, tomaattimurska, silputut yrtit ja hiukan chiliä. (Jos käytät kuivattuja yrttejä, laita niitä vajaan teelusikallisen verran.) Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla ja pehmennä makua ripauksella sokeria.
5. Hauduta 10-15 minuuttia. Keitä kastikkeen hautuessa pasta. Sirottele valmiille annoksille juustoa.
En ollut aiemmin nähnyt tällaista raidallista munakoisoa. Kaunis, eikö?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti