Tässä toissa viikonlopun vaivatonta ja maukasta vuokaruokaa. Idea riisin kypsentämisestä vuoassa muiden ainesten kanssa on jo vanha, mutta broilerin maustoin uudella tavalla. Tästä käy kiittäminen kanssa-asujaa, joka sitruunaruohotahnaa haistettuaan arveli sen sopivan broilerin maustajaksi. Raikas mauste sopikin tehtäväänsä oikein mainiosti. Pitänee kokeilla sitä siis jossain vaiheessa myös kanakastikkeen tai -keiton (pää)maustajaksi. (Taannoinen laiskotteluni näyttää yllättäen kantavan hedelmää.)
SITRUUNARUOHOINEN BROILER KASVIS-RIISIPEDILLÄ
Broileri:
3 kpl maustamattomia broilerin koipi-reisipaloja
1 1/2 tl sitruunaruohotahnaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl soijaa
ripaus suolaa
2 tl ruokaöljyä
Kasvis-riisipeti:
2 dl (täysjyvä)basmatiriisiä
1 dl vihreitä tai punaisia linssejä
1 prk anansmurskaa
3-4 dl vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
2 rkl soijaa
1 tl currya
1 tl kurkumaa
4 dl kasvisraastetta (esim kesäkurpitsa, porkkana, sipuli)
hiukan suolaa
1. Sekoita broilerin mausteista tahna. Hiero seos käsin broilerin nahan alle ja päälle.
2. Kaada uunivuokaan riisi, linssit, vesi sekä ananasmurska liemineen.
3. Lisää joukkoon murusteltu liemikuutio, soijakastike, curry ja kurkuma. Sekoita. (Linssien ja riisien on tarkoitus peittyä reilusti nesteeseen.)
4. Levitä pinnalle kasvisraaste, ripottele hiukan suolaa ja painele tiiviiksi. (Älä sekoita, jotta riisi ja linssit jäävät nesteen alle.)
5. Nosta päällimmäiseksi maustetut broilerin ja kypsennä 200 c 45-50 min tai kunnes broiler on kypsää. Vuokaan voi lisätä vettä paiston aikana, mikäli ruoka näyttää kuivuvan. Tarjoa valmis ruoka salaatin ja kermaviilikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti