torstaina, tammikuuta 26, 2012

Uuniperunaa katkarapu-tonnikalatäytteellä

Tämä ruoka on kokattu juuri ennen vuoden vaihdetta, mutta nyt vasta huomasin reseptin hautautuneen muiden projektien alle. Itse asiassa tämä oli ensimmäinen ruoka, jonka kuvasin Tuulentupaa varten pitkän tauon jälkeen. Kaipasin kotoisaa ja raikasta ruokaa ja jostain syystä mieleeni tuli heti uuniperuna. Sikäli omituista, etten tiedä varmasti koska viimeksi olisin niitä tehnyt tai syönyt. Ainoa muistijälki, jonka pystyn samaan tietoisuuteni, on kesältä 2007, jolloin eräällä kyläreissulla oli päivälliseksi uuniperunaa savulohitäytteellä. (Oli kaiketi erityinen ruokakokemus, kun vieläkin muistan.) Liekö sitten tosiaan niinkin monta vuotta vierähtänyt edellisestä uuniperunasta? Taisi siis olla jo aikakin pistää potaatit uuniin. Tässä tämänkertainen resepti:


UUNIPERUNAT JA KATKARAPU-TONNIKALATÄYTE (4:lle)

4 isoa tai 8 pientä uuniperunaa

Täyte:
2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
2 rkl (sinappi)kurkkusalaattia
2 tl sitruunamehua
2 tl sinappia
1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta tilliä
1 tl sokeria
ripaus cayennepippuria tai chiliä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
n. 100 g sulatettuja pakastekatkarapuja
1/2 prk valutettua tonnikalaa

1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Kääräise jokainen peruna yksitellen kevyesti öljyllä siveltyyn folion palaseen ja kypsennä uunissa 225 c 45-60 min (perunoiden koosta riippuen).
2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset katkarapua ja tonnikalaa lukuun ottamatta. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja lisää lopuksi katkaravut ja tonnikala. Sekoita tasaiseksi ja anna täytteen vetäytyä kylmässä sillä välin, kun perunat kypsyvät.
3. Leikkaa kuumiin perunoihin ristiviilto ja lusikoi päälle täytettä. Nauti raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja: