Sain jokunen viikko sitten työkaverilta valtaisan kesäkurpitsan. Tästä superzucchinista riitti pastaan, kahteen salaattiin, lasagneen sekä kahteen kakkuun! Tällä kertaa postaan kuitenkin ainoastaan kakun. Maukas ohje löytyi Marttojen nettisivuilta. Kakun kuohkea ja kostea koostumus sekä mausteinen maku ilahduttivat. Tämä kakku on lisäksi hieman keskivertoa terveellisempää kahvipöytätarjottavaa, sillä rasvana käytetään kotoista rypsiöljyä eikä sitäkään lotrata desikaupalla. Suosittelen erittäin lämpimästi - etenkin jos et keksi mihin kesäkurpitsasatosi upottaisit.
MARTTOJEN KESÄKURPITSAKAKKU
3 munaa
3 dl fariinisokeria
½ dl öljyä
4 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
½ sitruunan kuori ja mehu
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl muskottipähkinää (tätä ei maustekaapista löytynyt, joten jätin pois)
Pinnalle: auringonkukansiemeniä tai mantelirouhetta (laitoin toiseen kakuista kurpitsansiemeniä)
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muut aineet.
2.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, tasapohjaiseen,
halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoiseen vuokaan. Ripottele pinnalle
auringonkukan siemeniä tai mantelirouhetta.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Vinkki: Nauti hieman lämmitettynä vaniljäjäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti