perjantaina, marraskuuta 24, 2006

Bostonpullaa Dallas-täytteellä

Olen jo pitkään etsinyt hyvän vaniljakreemitäytteen ohjetta. Nyt sen löysin - kiitos Pakkopulla-blogin pitäjälle, alkuperäinen reepti on Pirkan sivuilta. Täyte on siis sitä, jota on Dallas-pullissa, mutta tein tästä bostonkakkutyylisen. Olkoon nyt sitten vaikka bostonpullaa Dallas-täytteellä. Jätin alkuperäisohjeessa mainitun mantelin pois. Tämä oli varmasti parasta pullaa, jota olen koskaan tehnyt! Suosittelen ehdottomasti vaniljan ystäville.



VANILJAINEN BOSTONPULLA (24cm piirakkavuokaan)

Taikina:
2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
100 g margariinia
7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
50 g margariini
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1/2 tlk maitorahkaa
1 pss Ekströmin vaniljakastikejauhetta

Voiteluun:
kananmunaa

Valmista pullataikina. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Vispilöi joukkoon muna, kardemumma ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot vähitellen sekä loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi eli kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi .
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta ohuehko levy ja valmista täyte sekoittamalla se ainekset kulhossa juuri ja juuri sekaisin. Muista, että rasvan pitäisi olla huoneenlämpöistä, jotta se on riittävän pehmeää ja sekoittuu hyvin täytteeseen. (Huom. ÄLÄ tee täytettä etukäteen, ettei siitä tule jähmeää kakkua, jota on hankala levittää pullalevylle.) Levitä täyte levylle ja kääri rullalle. Leikkaa rulla reiluiksi noin 4 cm paksuisiksi paloiksi ja nosta palat pyöreään voideltuun piirakkavuokaan. Asettele palat hiukan irti toisistaan, leikkauspinta ylöspäin. Anna bostonin kohota vartin verran, voitele kananmunalla ja paista uunin alatasolla 200c 25-30 min.

P.S Itse tein tätä saman tien kokonaisen pellillisen, kun lähdimme mökille viikonlopuksi kaveriporukalla. Maistui muuten kuullemma sellaisillekin, jotka eivät peruspullasta muuten niin välittäneet. =)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips, minä bongasin reseptin alunperin yhteishyvästä, jossa oli käytetty pähkinää. Mutta tuo Pirkan ohje näyttää kyllä äkkipäätään muuten ihan samalta!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Ai, kappas vaan. En jotenkin edes ajatellut moista. Kävin vaan Pirkan sivuilla katsomassa ja siellä oli tuo ohje. Hih, aika hassua, että on tismalleen sama resepti kummassakin.