perjantaina, kesäkuuta 06, 2008

Porkkanakakku


Tämä ihana porkkanakakun ohje on muokattu Ruokalan reseptistä.

PORKKANAKAKKU

2 dl sokeria
1 tl vanljasokeria
2 munaa
100 g sulatettua margariinia
3 dl porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2-2 tl kanelia
(ripaus muskottia)

Päälle:
120 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g margariinia tai voita
n. 1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hienoksi raastettu porkkana, sulatettu rasva, mausteet sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotetuun isohkoon irtopohjavuokaan. Paista 200c. 20-30 minuuttia. Irrota kakku jäähtyneenä vuoasta. Vatkaa kuorrutuksen aineet kuohkeaksi ja levitä jäähtyneelle kakkupohjalle. Tarjoile sellaisenaan tai koristele pinta esimerkiksi kokonaisilla pähkinöillä tai pähkinärouheella.

(P.S Pahoittelen huonoa kuvaa, unohdin valokuvata kakun päiväsaikaan.)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Mari kirjoitti...

Kyllä tätä on odotettukin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, että olet palannut!