Vähän tuulihatuista, myötä- ja vastatuulesta sekä elämän yleisestä ennakoimattomuudesta - ruokia ja tarinoita ruuanlaitosta.
perjantaina, kesäkuuta 06, 2008
Porkkanakakku
Tämä ihana porkkanakakun ohje on muokattu Ruokalan reseptistä.
PORKKANAKAKKU
2 dl sokeria
1 tl vanljasokeria
2 munaa
100 g sulatettua margariinia
3 dl porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2-2 tl kanelia
(ripaus muskottia)
Päälle:
120 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g margariinia tai voita
n. 1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hienoksi raastettu porkkana, sulatettu rasva, mausteet sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotetuun isohkoon irtopohjavuokaan. Paista 200c. 20-30 minuuttia. Irrota kakku jäähtyneenä vuoasta. Vatkaa kuorrutuksen aineet kuohkeaksi ja levitä jäähtyneelle kakkupohjalle. Tarjoile sellaisenaan tai koristele pinta esimerkiksi kokonaisilla pähkinöillä tai pähkinärouheella.
(P.S Pahoittelen huonoa kuvaa, unohdin valokuvata kakun päiväsaikaan.)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Kyllä tätä on odotettukin :)
Ihanaa, että olet palannut!
Lähetä kommentti