lauantaina, marraskuuta 08, 2008

Kiireisen kokkaajan illallinen: Broilerkeitto

Tulipa taas todistettua itselleen, että keitot ovat helppoa ja nopeaa ruokaa. Tässä ei jumpan jälkeen nokka tainnut tuhista kuin sen 20 min. Ja sitten olikin jo herkkuapetta matkalla ääntä kohti :)!


BROILERKEITTO

5 dl vettä + 1 kanaliemikuutio
4 rkl tuore- tai sulatejuustoa (maustamaton, pippuri tai v.sipuli)
2 isoa porkkanaa
3 isoa perunaa
1/2 iso paprika (haluamasi värinen)
1 keskikokoinen sipuli
250 g broilerin jauhelihaa
2 tl öljyä
2 tl intialaistyyppistä mausteseosta (curry, garam masala tms.)
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna vesi ja lisää joukkoon kanaliemikuutio. Heitä joukkoon kuoritut, 2-3 cm paloiksi leikatut juurekset. Pese ja kuutioi paprika reiluiksi paloiksi, kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna pannulla öljy ja mausteseos ja paista siinä broileriin ja sipuliin kaunis väri. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita kattilaan juuresten kaveriksi paistettu broitsu ja sipuli sekä paprikakuutiot ja tuorejuusto. Sekoittele kunnes juusto sulaa ja anna pöhistä vielä 5-10 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

Ei kommentteja: