
SOIJA-GRAHAMSÄMPYLÄT (20-25 kpl tai 1 vuokaleipä)
5 dl piimää (käytin vesi-jogurttiseosta)
25 g hiivaa
n. 1 l grahamjauhoja (minulla meni 9 dl)
1 1/2 dl soijajauhoja
3/4 dl pellavansiemeniä
1 tl anista
1 tl fenkolia
1 tl suolaa (ei lukenut ohjeessa)
Voiteluun: vettä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva taikinakulhoon. Lisää hiukan nestettä ja sekoita hiiva kanssa velliksi. Lisää loppu neste sekä siemenet ja mausteet. Sekoita joukkoon ensin soijajauhot ja sitten grahamjauhot, kunnes taikina on kiinteää. Leikkaa paloihin ja muotoile sämpylöiksi. Anna kohota paperoidulla pellillä, leivinliinalla peitettynä lähes kaksinkertaisiksi (noin 2-3 tuntia). Paista 250 asteessa 10 minuuttia. Sivele sämpylät heti uunista otettuasi lämpimällä vedellä.

3 kommenttia:
Mielenkiintoisilta vaikuttavat sämpylät, pitää joskus kokeilla!
Soijajauhosta!? :-O Mahtavaa :-D
Jeps, eikös vaan olekin. Saa vähän lisää käyttöideoita kyseiselle tuotteelle sekä plussana leipään lisää protskua ja vitamiineja sekä täysjyväjauhotaikinalle paremman leipoutuvuuden. Kätevää :)!!
Lähetä kommentti