lauantaina, syyskuuta 18, 2010

Ohrarieskat

Uusimmassa Maku-lehdessä oli helppo ja nopea ohrarieskaohje. Rieskoja ei tarvitse kohottaa ja ainekset löytyvät melko varmasti kaapista - rieskoihin voinee ohran sijaan käyttää graham- tai ruisjauhojakin. Nämä 100% täysjyväleipäset ovat parhaimmillaan uunituoreina ja sopivat täydellisesti aamupalapöytään.


OHRARIESKAT (4 isoa tai 8 pientä rieskaa)

2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ohrajauhoja

1. Kuumenna uuni 250c.
2. Sekoita jääkylmään veteen suola ja jauhot.
3. Jaa taikina 4:ään tai 8:aan osaan ja taputtele paperoidulle pellille litteiksi rieskoiksi jauhoja apuna käyttäen.
4. Pistele rieskat haarukalla ja paista uunissa 15 min.

Vinkki: Rieskojen sitkaan ja murean rakenteen salaisuus on kylmissä aineksissa ja hyvin kuumassa uunissa. Odottele siis rauhassa, että uuni kuumenee ja aloita vasta sitten taikinan valmistus, jotta saat laittaa rieskat heti uuniin.

Ei kommentteja: