torstaina, syyskuuta 23, 2010

Hillopurkissa: omena&appelsiini, mansikka&limetti

Nyt on taas se aika vuodesta, kun säilötään tuoreita makuja pimeiden talvi-iltojen varalle. Vaikka olenkin aikaisemmin mainostanut inhoavani hilloja, olen kuitenkin taannoisen kokemukseni perusteella muuttanut näkemystäni. Itse tehdyt hillot ovat oikeastaan aika hyviä. Tällä kertaa purkkiin löysivät tiensä kotimaiset omenat ja pakkasesta napatut mansikat. Omenaversio on ainakin jo pariin kertaan todettu makoisaksi!


MAUSTEINEN OMENAHILLO

n. 1 1/2 kg hapokkaita omenoita
2 appelsiinia
4 dl vettä
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 pkt hillo-marmeladisokeria

1. Poista omenista siemenkodat, kuori ja paloittele. Laita omenalohkot isoon kattilaan.
2. Pese appelsiinit huolella, raasta kuoren oranssi osa, halkaise hedelmät ja purista mehu.
3. Lisää omenoiden joukkoon applesiinin kuori, mehu, mausteet ja vesi. Kiehuttele miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes omenat ovat pehmenneet (n. 20 min).
4. Suristele sileäksi sauvasekoittimella ja tarkista soseen paksuus. Se saa olla löysähköä, koska hillo-marmeladisokeri sakeuttaa hilloa tavallista sokeria huomattavasti enemmän: lisää tarvittaessa hiukan vettä.
5. Sekoita soseen joukkoon sokerit ja kuumenna vielä viitisen minuuttia.
6. Purkita hillo kuumana, puhtaisiin kuumiin purkkeihin. Täytä purkit piripintaan, sulje kansi ja jäähdytä nopeasti. Säilytä hillo viileässä.


MANSIKKA-LIMETTIHILLO

1 kg mansikoita
3 limettiä
2 dl vettä
1 rkl vaniljasokeria
1 pkt hillo-marmeladisokeria

1. Perkaa marjat ja laita isoon kattilaan.
2. Pese huolella limetit, raasta kuoren vihreä osa, halkaise hedelmät ja purista mehu.
3. Lisää mansikoiden joukkoon limetin kuoriraaste, mehu, vesi ja sokerit. Kiehuttele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.
4. Kuori pinnalta vaahto ja purkita hillo kuumana, puhtaisiin kuumiin purkkeihin. Täytä purkit piripintaan, sulje kansi ja jäähdytä nopeasti. Säilytä hillo viileässä.

Ei kommentteja: