torstaina, maaliskuuta 01, 2007

Laktoosittomista resepteistä

Loin vihdoin uuden kategorian, kun joku oli jättänyt kommenttilaatikkooni toivomusta laktoosittoman ruokavalion huomioinnista. 'Laktoosittomat' kategoriasta löytyy nyt täysin laktoosittomia ohjeita sekä hyvin vähälaktoosisia, jotka voi suluissa olevan "laktoosittomuus"-ohjeen mukaan helposti muuttaa laktoosittomiksi. Jatkossa, kun ohjeita kertyy, teen varmaankin erilliset kategoriat suolaisille ja makeille ruuille. Mutta nyt siis homma toimii tähän tapaan - toivottavasti hyvin. Eli laittakaa kommenttia, jos on ohjeissa sattuu olemaan jostain syystä sopimattomia aineosia tms.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on hyvä idea! Minä en ole tajunnut edes mainita omassa blogissani, että kaikki ruuat ovat laktoosittomia, koska meillä ei voi kumpikaan syödä maitotuotteita! Onneksi nykyään saa melkein kaikkia tuotteita laktoosittomana tai ainakin vähälakt.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kiitos kommentista :). Joku tosiaan kommentoi tuosta laktoosittomuuden huomioinnista ja lupasin ottaa asian hoitaakseni. Meillä molemmat voivat syödä maitotuotteita, joten niitä tuleekin käytettyä aika paljon. Nykyään on kuitenkin todella tavallista, että ihmisillä on laktoosi-intoleranssi, joten on tietenkin hyvä huomioida myös heitä. Sekin on kyllä totta, että melkein mitä tahansa ruokaa pystyy nykyään tekemään laktoosittomana hyvien tarvikevalikoimien takia. Ajattelin kuitenkin kerätä laktoosittomien alle "luonnostaan laktoosittomat" eli sellaiset ruuat, joiden kanssa ei tarvitse erikseen nähdä kuin hiukan tai ei ollenkaan vaivaa muuttaakseen ne laktoosittomiksi.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Huomauttaisin muuten vielä, että leipiä ja sämpylöitä en erikseen laita 'laktoositon'-kategoriaan, koska valmistan ne pääasiassa veteen tai muuhun laktoosittomaan nesteeseen.