lauantaina, maaliskuuta 03, 2007

Sitruunaiset possun ulkofileepihvit ja chili-ananassalsa

Kauempaa en sitten malttanut odottaa:)... eli tämä on hiukan mukaeltu kokeilu Sohwissa syömästäni limekanasta. Makea chili-ananassalsa maistui raikkaaan sitruunan kanssa. Hyvinkin suositeltava kokonaisuus, jota kannattaa tosiaan testata myös kanasta! (Katso lisävinkkiä ystävänpäiväruokailu-postauksestani.)



SITRUUNAISET POSSUN ULKOFILEEPIHVIT (kahdelle)

4 kpl (300 g) maustamattomia possun ulkofileepihvejä
sitruunaa
juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Paistamiseen: 1 rkl voita ja 1 rkl ruokaöljyä

Hiero pihvit sitruunan palasella ja sivele pintaan hunajaa. Suolaa ja pippuroi ne. Leikkaa sivuihin viillot pystysuunnassa, se estää pihvejä käpristymästä paistettaessa. Kuumenna pannulla voi ja öljy, kunnes ne kuplivat. Paista pihveihin kaunis ruskea pinta ja siirrä ne hetkeksi sivuun. Leikka sitruunasta paksuhko viipale jokaista syöjää kohti ja paista viipaleisiin pannulla hiukan väriä. Nosta pihvit takaisin pannulle, sitruunat päälle ja kuumenna. Tarjoa pihvit chili-ananassalsan ja riisin kera.

CHILI-ANANASSALSA

1 prk anansmurskaa
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
ripaus rakuunaa
suolaa ja pippuria

Valuta ananas, sekoita siihen chilikastike ja muut mausteet. Anna vetäytyä hetki kylmässä.

(Vinkki: Kokeile maustaa riisi parmesaaniraasteella.)

Ei kommentteja: