
SISKONMAKKARAKEITTO INTIALAISELLA KÄÄNTEELLÄ (3-4:lle hengelle)
2 tl öljyä
2-3 tl currya (tai maun mukaan, suosittelen 3 tl)
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
puolikas keskikokoista lanttua (= vajaa 300 g)
4 keskikokoista porkkanaa (= vajaa 300 g )
350-400 g siskonmakkaraa (/kanasuikaleita)
100 g maustamatonta tai valkosipulisulatejuustoa
100 g valkosipulituorejuustoa
Sekoita curry ja öljy kattilassa ja kuumenna, kunnes seos alkaa hiukan kuplia. Lisää vesi ja liemikuutio. Raasta lanttu ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Lisää kiehuvaan veteen raasteet, sulate- ja tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juustot ovat sulaneet liemen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Purista raaka siskonmakkara kuoresta pienehköinä palleroina suoraan keiton joukkoon ja anna keiton kiehua vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes makkara on kypsynyt. Jos käytät kanasuikaleita lisää ne keittoon kypsiksi paistettuina. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kera.
3 kommenttia:
Moi, ekaa kertaa täällä vierailen, tämä soppa näyttää hyvältä!
Hmm, miten tämä kommentti lähetetään...
Kiva, kun käy vieraita =). Juu, tuo keitto on kyllä milettömän hyvää, kannattaa kokeilla. Suosittelen siskonmakkara-versiota, koska se on - jos mahdollista - vieläkin parempaa.
Tämä soppa täytyy laittaa korvan taakse, tykkään tuon tyyppisistä keitoista!
Lähetä kommentti