
PULLATAIKINA
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1-1 1/2 tl suolaa
1 muna
1 rkl kardemummaa
(1 dl vehnäleseitä)
13-15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
Voiteluun:
munaa
Kanelikierteiden täytteeksi:
n. 50 g margariinia
n. 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 1 rkl kanelia
Voisilmäpulliin:
margariinia ja sokeria
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Vispilöi joukkoon muna, kardemumma (vehnäleseet) ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot vähitellen sekä loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi eli kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (mikro toimii tässä loistavasti, kunhan et laita sitä vahingossa päälle) .
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo kanelikierteitä varten puolikkaasta taikinasta ohuehko levy. Levitä levylle pehmeä margariini ja ripottele päälle reilusti kaneli-vaniljasokeri-sokeriseosta. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia kiekkoja ja nosta pellille kohoamaan. Voitele kohonneet pullat munalla ja paista niitä 225c uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.
Tee toisesta taikinan puolikkaasta tanko ja jaa se noin 20 palaan. Pyörittele paloista pikkupullia ja nosta kohoamaan. Paina kohonneeseen pullaan peukalolla syvä kuoppa. Laita kuoppaan voinokare, jonka päälle vielä sokeria. Voitele pullien reunat ja paista kuten edellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti