tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Neljän viljan sämpylät

Tuoreet sämpylät maistuvat aina! Tällä kertaa tällaisia:


NELJÄN VILJAN SÄMPYLÄT (15-20 kpl)

5 dl vettä
vajaa paketillinen hiivaa (n. 35-40g)
1/2-1 tl suolaa
2 tl hunajaa tai siirappia
4 1/2 dl neljän viljan puurohiutaleita
8-9 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Mittaa kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja tai siirappi. Liuota joukkoon myös tuore hiiva. Lisää hiutaleet ja vähitellen vehnäjauhot. Jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa sekoita joukkoon myös öljy. Alusta taikina hyvin ja laita lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi. Tähän menee puolisen tuntia. Nujerra kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja muotoile taikinasta kostutetuin käsin sämpylöitä suoraan paperoidulle leivinpellille. Kohota sämpylöitä vielä 10-15 minuuttia. Paista kohonneita sämpylöitä 225c 15-20 minuuttia.

5 kommenttia:

Gab kirjoitti...

Kiitos maukkasta ohjeesta!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Eipä kestä, hyvä jos maistui. Ja tervetuloa uudelleenkin Tuulentupaan!

JG kirjoitti...

Kiitos paljon tasta reseptista. Viime viikolla kokeilin ja tana aamuna uudestaan.

Paljon tykkasimme.

terveiset Bostonista

LauraKuu kirjoitti...

Kiitos tästä reseptistä :)
Ollut luotto-ohjeeni jo pitkään ja maukkaita sämpylöitä tulee!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Tuli hyvää :)