perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Värikäs kinkkupasta

Viime viikonloppuna tein tälläistä värikästä ja maukasta kinkkupastaa savukinkkusuikaleista. Tuli yllättävän hyvää näinkin yksinkertaisista aineksista. Sarjassamme nopeat ja helpot reseptit:


VÄRIKÄS KINKKUPASTA

200 g savukinkkua suikaleina
200 g tricolori pastaa (raakapaino)
2 pientä sipulia
2 isohkoa valkosipulinkynttä
(1 prk ananasmurskaa)
2 dl ruokakermaa
1 1/2 rkl sinappia
1 tl kurkumaa
1/4 kanaliemikuutiota (kastikkeeseen)
rouhaisu mustapippuria

Keitä pasta liemikuutiolla maustetussa vedessä lähes kypsäksi (n. 8-9 min pastasta riippuen). Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja purista valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki ja
lisää joukkoon valutettu ananas, kinkku ja pasta. Kaada joukkoon ruokakerma, mausteet ja murusteltu liemikuution pala. Halutessasi voit lorauttaa mukaan myös ananaksen mehua tai toisaalta jättää ananaksen kokonaan pois, jollet siitä välitä. Sekoita ja anna pastan muhia viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/sinappia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja: