keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Pikaista pizzaa

Tein toissa viikonloppuna myös pitkästä aikaa pizzaa. Huomasin, että monessakin blogissa sitä oli viimeaikoina kokeiltu ja pohjan aineksista ja tekotavasta ollut kovastikin keskustelua. Nyt hieman häpeissäni esittelen tämän hyvin epäitalialaisen ja antisofistikoituneen versioni. Varsinkin kun tämä erehtyi olemaan uunissa hiukan liian pitkään. Hyvältä tämä kumminkin maistui, mikä lienee olennaisinta!


PIZZA

Pohja:
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3 rkl öljyä
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja

Kastike:
1 prk tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ketsuppia
1 tl balsamiviinietikkaa
(2 tl yrttisekoitusta)

Päälle (tässä versiossa):
n. 150 g kinkkua
1 prk valutteua tonnikalaa
2 pientä tuoretta tomaattia kuutioina, siemenet poistettuna
1 keskikokoinen sipuli puolirenkaina
1 prk valutettua ananasta

Lisäksi:
juustoa oman maun mukaan

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot vähitellen ja hyvin alusten. Anna taikinan kohota ja levätä lämpimässä noin vartin verran. Nujerra kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja kauli se ohueksi uuninpannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä pohjan päälle keskenään sekoitetut tomaattikastikkeen ainekset ja sen päälle täytteet sekä juusto. Esikuumenna uunipannu kuumassa uunissa ja nosta pizza sen päälle. Paista pizzaa 250c uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja: