Tein toissa viikonloppuna myös pitkästä aikaa pizzaa. Huomasin, että monessakin blogissa sitä oli viimeaikoina kokeiltu ja pohjan aineksista ja tekotavasta ollut kovastikin keskustelua. Nyt hieman häpeissäni esittelen tämän hyvin epäitalialaisen ja antisofistikoituneen versioni. Varsinkin kun tämä erehtyi olemaan uunissa hiukan liian pitkään. Hyvältä tämä kumminkin maistui, mikä lienee olennaisinta!
PIZZA
Pohja:
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3 rkl öljyä
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
Kastike:
1 prk tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ketsuppia
1 tl balsamiviinietikkaa
(2 tl yrttisekoitusta)
Päälle (tässä versiossa):
n. 150 g kinkkua
1 prk valutteua tonnikalaa
2 pientä tuoretta tomaattia kuutioina, siemenet poistettuna
1 keskikokoinen sipuli puolirenkaina
1 prk valutettua ananasta
Lisäksi:
juustoa oman maun mukaan
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot vähitellen ja hyvin alusten. Anna taikinan kohota ja levätä lämpimässä noin vartin verran. Nujerra kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja kauli se ohueksi uuninpannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä pohjan päälle keskenään sekoitetut tomaattikastikkeen ainekset ja sen päälle täytteet sekä juusto. Esikuumenna uunipannu kuumassa uunissa ja nosta pizza sen päälle. Paista pizzaa 250c uunissa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti