
KATKARAPU-KIRJOLOHIPASTA
250 g lohisuikaleita hunajamarinadissa
250 g pakaste- tai säilykekatkarapuja
3 1/2-4 dl kaurapastaa
2 dl kevyt kermaa
1 kalaliemikuutio
2 valkosipulinkynttä
ripaus sitruunapippuria
2 tl öljyä paistamiseen
Laita pasta kiehumaan kalaliemikuutiolla maustettuun veteen, mutta otta pala liemikuutiota talteen (n 1/5) kastikkeen maustamista varten. Keitä pasta lähes kypsäksi (n. 8 min.). Murskaa valkosipulit ja paista pannulla niitä kuumennetussa öljyssä, kunnes murska saa vähän väriä. Lisää lohisuikaleet ja paista kypsiksi. Lisää joukkoon valutetut, huoneenlämpöiset katkaravut, sitruunapippuri, ruokakerma ja pasta. Murustele joukkoon vielä kalaliemikuution palanen ja sekoita. Hauduttele pastaa vielä muutama minuutti (ei juuri kauempaa, etteivät katkat sitkisty).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti