tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Minttu-suklaakakku


Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 dl vahvaa kahvijuomaa tai espressoa
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl rommia, punssia tai konjakkia
1 kananmuna
175 g voita tai margariinia
40 g suklaata
20 kpl marianne-karkkeja (100g)

Päälle:
80-100 g suklaata
1/2 dl kermaa
4-5 marianne-karkkia (20-25g)
2 tl tomusokeria

Sekoita kuumaan kahviin siirappi ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää jäähtynyt kahvi, alkoholi (jos haluat), kananmuna ja sulatettu rasva. Rouhi mariannet muovipussissa puunuijalla tai kaulimella ja raasta suklaa juustohöylällä. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175c uunin alatasolla n. 35-40 min. Anna kakun jäähtyä.
Sulata suklaa vesihauteessa lämmitetyn kerman joukkoon. Kumoa kakku tarjoiluvadille pohjapuoli ylöspäin ja levitä päälle hiukan jäähtynyt suklaamassa. Ripottele päälle rouhitut marianne-karkit ja tupsuttele reunoille tomusokeria. Anna kakun levätä hetki viileässä ennen tarjoamista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiva kun olet palannut "joululomilta"! Tämä kuulostaa hyvältä, onko itse kehitetty resepti?

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Jonna! Tervehdys, täällä sitä taas ollaan. Kiva kun tulit vierailulle=). Joulut ja uudet vuodet on nyt juhlittu ja viimeistä lomaviikkoa viedäan.

Kyllä vain, itse tuon kehittelin, kun innostuin kokeilemaan kuinka karkit taipuvat leivontaan. Mielestäni mintun ja suklaan liitto on herkullinen, siksi siis valitsin mariannet. Tämä oli mielestäni oikein mehevä ja makoisa kakku. Se katosikin kyllä taannoisessa illanvietossa alta aikayksikön!

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa ihanalta! Kun vaan tulisi jotkut juhlat, joissa voisi tarjota...