perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Sitruunainen riisi-broilerpata

Tämän ihanan ruoan bongasin (yllätys yllätys!!) uudesta raamatustani, Ruokatorstaista. Reseptin mausteet kuulostivat raikkailta ja yksinkertaisen herkullisilta. Sitä ne olivatkin. Tosin näin jälkeen päin olisin ehkä valuttanut pienen määrän hunajaa riisin sekaan taittamaan terävimmän kärjen sitruunan hapokkuudelta. Tein ruoan muuten reseptiä noudattaen, mutta pinaatin vaihdoin rucolaan, koska sitä oli kimppu eilisen ruoan jäljiltä. Rucola toimi tässä mielestäni hyvin, vaikka se onkin aika eri makuinen kuin pinaatti. Vaihdoin myös hiukan työjärjestystä ja otin kanoihin hetken väriä grillivastusten alla, jotta kanasta irtoaisi enemmän makuaineita riisiin. Joka tapauksessa kannattaa ehdottomasti kokeilla - joko minun versiotani tai alkuperäistä. Tämä oli herkullista!


SITRUUNAINEN RIISI-BROILERPATA

4 broilerin koipi-reisipalaa
2 sitruunaa
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl timjamia tai kirveliä
150 g pakastettua pinaattia (laitoin yhden ison ruukullisen rucolaa)
2-3 valkosipulinkynttä
1 pieni silputtu sipuli
(1 tl hunajaa)
3 dl pitkäjyväistä riisiä
vettä

Purista toisesta sitruunasta mehut ja valele sillä broilerpalat. Ripottele broilereille mausteet. Pese toinen sitruuna huolellisesti ja leikkaa 8:aan lohkoon. Sekoita keskenään kohmeinen pinaatti tai silputtu rucola, murskatut valkosipulinkynnet, sipulisilppu (, hunaja), riisi ja loppu sitruunamehusta. Levitä riisiseos voideltuun uunivuokaam ja broilerpalat sen päälle. Lisää vuokaan vettä, kunnes sitä on riisin päällä noin 2 cm. Laita vuokaan neljä sitruunalohkoa ja peitä kannella tai foliolla. Kypsennä broilerpataa 200 c uunissa 45-55 minuuttia (halutessasi viimeiset 10 minuuttia grillivastuksilla ilman foliota). Tarkista broilerin kypsyys, pistämällä sitä tikulla ja varmistamalla että ulos tuleva neste on kirkasta.

(Vinkki: Juhlavampaan versioon voit vaihtaa kokonaan tai osan sitruunan mehusta hyvään valkoviiniin.)

Ei kommentteja: