PAAHDETTU KOTIMYSLI
5 dl puurohiutaleita
2 dl Kuidukas lesesekoitusta
2 ruisnäkkileivän viipaletta paloina
1 dl 4-viljan Sun muroja
1/2 dl maapähkinärouhetta
3 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl (fariini-)sokeria
1 1/2 rkl tummaa siirappia
Laita uuni kuumenemaan 200c. Sekoita hiutaleet, leseet, ja sokeri keskenään ja levitä reunalliselle, leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle näkkärin palat, siemenet sekä pähkinät ja valuta siirappi ohuena nauhana tasaisesti ainesten päälle. Paahda mysliä noin kymmenen minuuttia eli kunnes siirappi alkaa kuplia ja siemenet ovat saaneet sopivasti väriä. Jäähdytä, lisää joukkoon murot ja sekoita. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä. (Säilyy maukkaana kuivassa paikassa pidettynä parisen viikkoa.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti