lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Tandoori-hunajakana ja uunipaahdetut parmesaanikasvikset

Päätimme ystäväni kanssa kokkailla yhdessä huviksi ja hyödyksi. Huvi oli paitsi siinä, että pidämme molemmat kokkauksesta myös siinä, että saimme samalla pienimuotoisesti juhlistaa alkuviikosta täyttämiäni vuosia. Hyöty oli yksinkertaisesti se, että vietimme molemmat viikonloppua itseksemme ja näin puoliksi laitettuna ruokamäärä ja kustannukset pysyivät kohtuullisina. Valmistettaviksi valitsimme Pastanjauhannasta meidän molempien himoitsemia parmesaanikasviksia ja minun reseptivarastostani hyväksi havaittua ja viimeaikoina useinkin valmistettua tandoori-hunajakanaa. Toimivat aivan loistavasti yhteen sekä erikseen. Suosittelen lämpimästi!



HUNAJA-TANDOORIKANA JA UUNIPAAHDETUT PARMESAANIKASVIKSET (2:lle)

Kana:
2 maustamatonta kanan rintafilettä
1 rkl hunajaa
1 1/2 tandoorimaustetta
2 rkl ruokaöljyä

Kasvikset:
1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 paprika
4 perunaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
50 g raastettua parmesaania
1 1/2 rkl oliiviöljyä
2-3 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Sekoita kanaa varten marinadin ainekset ja hiero marinadi fileiden pintaan. Anna maustua kasvisten paloittelemisen ajan. Pilko kasvikset reiluiksi paloiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita kasvikset ja valkosipuli laakeaan öljyttyyn uunivuokaan ja mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti. Paista kanoihin (marinadeineen) kaunis ruskea pinta paistinpannulla. Paahda kasvikset ja kanat kypsiksi 250 c uunissa eli puolisen tuntia. Ripottele kypsien kasvisten päälle parmesaani- ja sitruunankuoriraasteet ja sekoita. Syö hyvässä seurassa :)!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä oli namia! Pitää kokkailla useamminkin yhdessä! Ja kylläpä mulla oli kaunis annos :).