
SOIJASUIKALEITA CURRY-KASTIKKEESSA JA PAISTETTUA RUIS-RIISIÄ
Kastike:
2 reilua kourallista soijasuikaleita (5 dl vettä + liemikuutio keitämiseen)
1 rkl öljyä
2 tl margariinia tai voita
2 tl currya
n. 100 g paprikaa
1/2 tlk ananaspaloja + 1/2 dl ananasten mehua
vajaa 1 rkl kanafondia
2 tl soijaa
1 1/2 dl vettä
2-3 tl Maizenaa
Keitä soijasuikaleita kana-tai kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kymmenisen minuuttia. Valuta suikaleet. Kuumenna pannulla öljyn ja voin seoksessa currya, kunnes se alkaa kuplia ja lisää suikaleet. Paista, kunnes mausteet ovat tarttuneet kiinni suikaleiden pintaan. Lisää paprika ja ananaspalat. Kuumenna hetki. Kaada pannulle ananasmehu, kanafondi, soija ja vesi. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla Maizenalla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa soijaa ja tarjoa paistetun riisin kanssa.
Riisi:
riisiä, riittävästi ruokailijamäärän mukaan
1-2 sipulia
2-3 kananmunaa
Keitä riisi paketin ohjeen mukaan ja pilko sillä aikaa sipuli(t). Sihauta sipulit pannulla tai wokissa öljytilkassa pehmeiksi. Sipuleille voi ripsauttaa kaveriksi pikkuisen sokeria. Kun sipulit ovat pehmeitä, laita riisit mukaan pannuun ja pyörittele öljyssä sen verran, että mahdollisesti keittämisen jäljiltä jo jäähtynyt riisi kuumenee. Riko sekaan pari kananmunaa. Älä sekoita heti, vaan anna hyytyä rauhassa. Kun munat ovat lähes jähmeitä, sekoita villimmin. Näin muna silppuuntuu riisin joukkoon autenttisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti