sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Soijasuikaleita curry-kastikkeessa ja paistettua ruis-riisiä

Tämä oli ensimmäinen kokeiluni paitsi soijasuikaleiden myös paistetun riisin saralla. Onnistui mukavasti, ehkä pientä hienosäätöä olisi tarvinnut suolan kanssa, mutta muuten oikein loistopöperöä. Paistetun riisin ohje on napattu Pastanjauhannan reseptivarastosta, soijasuikalekastike on omaa tuotantoa :). Sen verran muokkasin riisiohjetta, että käytin riisi- & ruissekoitusta, koska muutakaan ei kaapissa ollut. Kävi mielestäni tähän ihan mainiosti.


SOIJASUIKALEITA CURRY-KASTIKKEESSA JA PAISTETTUA RUIS-RIISIÄ

Kastike:
2 reilua kourallista soijasuikaleita (5 dl vettä + liemikuutio keitämiseen)
1 rkl öljyä
2 tl margariinia tai voita
2 tl currya
n. 100 g paprikaa
1/2 tlk ananaspaloja + 1/2 dl ananasten mehua
vajaa 1 rkl kanafondia
2 tl soijaa
1 1/2 dl vettä
2-3 tl Maizenaa

Keitä soijasuikaleita kana-tai kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kymmenisen minuuttia. Valuta suikaleet. Kuumenna pannulla öljyn ja voin seoksessa currya, kunnes se alkaa kuplia ja lisää suikaleet. Paista, kunnes mausteet ovat tarttuneet kiinni suikaleiden pintaan. Lisää paprika ja ananaspalat. Kuumenna hetki. Kaada pannulle ananasmehu, kanafondi, soija ja vesi. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla Maizenalla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa soijaa ja tarjoa paistetun riisin kanssa.

Riisi:
riisiä, riittävästi ruokailijamäärän mukaan
1-2 sipulia
2-3 kananmunaa

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan ja pilko sillä aikaa sipuli(t). Sihauta sipulit pannulla tai wokissa öljytilkassa pehmeiksi. Sipuleille voi ripsauttaa kaveriksi pikkuisen sokeria. Kun sipulit ovat pehmeitä, laita riisit mukaan pannuun ja pyörittele öljyssä sen verran, että mahdollisesti keittämisen jäljiltä jo jäähtynyt riisi kuumenee. Riko sekaan pari kananmunaa. Älä sekoita heti, vaan anna hyytyä rauhassa. Kun munat ovat lähes jähmeitä, sekoita villimmin. Näin muna silppuuntuu riisin joukkoon autenttisesti.

Ei kommentteja: