Tämän sunnuntaiherkun reseptin toteutin Ruokatorstai-kirjan ohjeen mukaan, tosin pienin muutoksin. Varsin valloittavan makuisia olivat, en edes muista koska olisin viimeksi mustikasta mitään leiponutkaan. Idea mustikkamuffineihin oli itse asiassa muhinut jo pidemmänkin aikaa, kaapissa lojuneen Kalevin mustikka-valkosuklaalevyn siivittämänä. Näissä muffineissa mustikkaa onkin siis tuplasti eli nimen kuuluisi olla oikeastaan mustikka-mustikka-valkosuklaamuffini :D. Uudehko silikoninen muffinivuokakin pääsi pitkästä aikaa käyttöön ja osoittautui varsin käteväksi kapistukseksi. Mustikat olivat nimittäin painuneet enimmälti muffinien pohjalle ja ilman nurinkurin käännettäviä kolosia olisi muffinien ehjänä irrottaminen ollut melko hankala tehtävä. Jos siis käytät näiden tekemiseen metallivuokaa (paperisten tai silikonin sijaan), muista voidella ja mieluiten vielä huolella korppujauhottaakin muffinikolot. Pidemmittä puheitta ohje ynnä kuvamateriaali:
MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINIT
1 dl sokeria
2 munaa
100 g sulatettua voita
1 dl smetanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
n. 50 g mustikka-valkosuklaata (alkup. ohjeessa 1 tl hienonnettua kardemummaa)
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Nostele vaahtoseoksen joukkoon jäähtynyt sulatettu rasva ja smetana vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi mustikat ja karkeaksi rouhittu valkosuklaa varovasti nostellen. Nosta taikina kahdella lusikalla vuokiin, jotka saavat tulla noin puolilleen. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.
2 kommenttia:
Toi on aivan mahtava suklaa :) Kiva ohje, tuo smetana tuo varmasti ihan oman teränsä!
Heh, juu. Siinä on sellaista crispiä ja kuivattuja mustikoita, makoisa yhdistelmä kyllä. Tosin omaan makuuni vähän turhan muikeaa ihan sellaisenaan, pari palaa menee maksimissa kerrallaan :).
Lähetä kommentti