lauantaina, syyskuuta 25, 2010

Buumi jatkuu: punajuuriletut

Oih ja voih, nyt on Tuulentuvan emäntä löytänyt uuden suosikkiruoan: punajuuriletut!!  Idea ruokaan on napattu aiemmin linkkaamastani Maku-lehden ohjeesta, johon tein pieniä muutoksia. Makea punajuuri sopii lettuihin kuin nakutettu, rosmariini ja rakuuna korostavat ihanaa makua.  Olen hiljattain löytänyt kaupan juustohyllystä Exquisan vuohenmaitoon tehdyn tuorejuuston, joka on lyömätön yhdistelmä (muun muassa) punajuuren kanssa. Suosittelen tutustumaan tuotteeseen, jos et ole sitä vielä tehnyt. Lettuja kannattaa kokeilla toki ilmankin :). Itse ainakin taatusti paistelen näitä syksyn mittaan vielä monta kertaa!


PUNAJUURILETUT

250 g punajuurta soseena
3 dl punajuurten keitinvettä
3 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
1 rosmariinia
2 dl ohrajauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
Paistamiseen: oliiviöljyä ja/tai margariinia

1. Kuori ja paloittele punajuuret ja keitä kypsiksi (n. 30 min)
2. Ota talteen 2 dl keitinvettä ja valuta punajuuret, soseuta sauvasekoittimella keitinveden kanssa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Lisää soseeseen muuta ainekset, vatkaa hyvin sekaisin ja anna taikinan turvota vähintään 30 min.
4. Paista kuumalla pannulla margariinin ja öljyn seoksessa.
5. Tarjoa vastapaistettuina vuohenmaitotuorejuuston tai raejuuston kera.

4 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

No kuulostipa hyvältä.

Vaikka kuinka on tunkenut punajuuria joka paikkaan, niin tässä taas yksi tapa joka on vielä kokeilematta!

tiina { fanni ja kaneli } kirjoitti...

Voi, kuulostaa ihanalta! Punajuuriruuat on juuri nyt parhaita ja sopii syksyisiin iltoihin. Sulla on paljon herkullisen näköisiä reseptejä!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Nanna: Punajuuri on tosiaan varsin monikäyttöinen juures. Huomasin, että olit tehnyt siitä tässä taannoin muun muassa brownieseja. Se on minulta vielä kokeilematta (siis ylipäätään punajuuren ymppääminen johonkin makeaan, suklaiseen leivonnaiseen). Olit kehunut kokeiluasi sen verran, että laitan tämän korvan taakse.

Tiina: Punajuuri on tosiaan parhaimmillaan nyt ja nämä letut olivat todellista herkkua - onneksi kokeilin ideaa! Kiitos myös kehuista, sinulla vasta onkin kauniita kuvia ja herkullisen kuuloisia reseptejä. Sitä ricotta- tai mascarponepiirakkaasi teen kyllä jossain vaiheessa!

Ketturouva kirjoitti...

Kuulostavat siltä että näitä pitää kokeilla, sen vuohenjuuston kanssa, totta kai. :)