lauantaina, syyskuuta 16, 2006

Jogurttinen omenapiirakkaa

Ostin eilen ensimmäistä kertaa Valion Uuniomenajogurttia ja se olikin tosi hyvän makuista. Tänään sitten ajattelin kokeilla sitä omenapiirakan täytteeksi ja hyvää tuli. Tämä resepti on omiaan niille, jotka eivät tykkää hirveän makeasta tai haluavat vaihtelua perinteiseen omenapiirakkaan:



JOGURTTINEN OMENAPIIRAKKA

Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl murskattuja maapähkinöitä (voi jättää pois)

Täyte:
1 iso omena
1 rkl tummaa siirappia
(1/2-1 tl kanelia)

Päälle:
2 1/2 dl uuniomenan makuista jogurttia (Valio)
1 dl kevytruokakerma (7%)
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2-1 tl kanelia
2 pientä kananmunaa

Aloita pohjan tekemisestä. Vaahdota rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon murskatut maapähkinät. Lisää lopuksi vuorotelleen munat ja leivinjauheen kanssa sekoitetut jauhot. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, ettei se sitkisty. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja esipaista sitä 175c noin 1o minuuttia.
Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet lomittain esipaistuneen pohjan päälle. Painele viipaleita kevyesti kiinni taikinapohjaan. Valuta omenaviipaleiden päälle ohuena nauhana siirappi ja ripota päälle halutessasi kanelia. Sekoita huolellisesti jogurttitäytteen aineet ja kaada omenoiden päälle. Paista 175c vielä reilu puoli tuntia. Nauti jäähtyneenä tai kylmänä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi oi...vesi herahti kielelle! Ihan pakko kokeilla heti ensviikolla tuota omenapiirakkaa. Tosi mielenkiintoinen ja herkulliselta vaikuttava resepti, nam! :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Olin tosiaan ihan tyytyväinen lopputulokseen, vaikka aluksi vähän jännitti, mitä mokomasta koekeitoksesta tulee. Harmi vaan, etten itse maista juuri nyt kovin hyvin, koska minulla on nuha. Mielestäni se oli kuitenkin hyvää ja poikaystäväkin oli sitä mieltä, että maistui. Itse asiassa koko piirakka meni jo eilen parempiin suihin =).

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tätä eilen illalla, tosin pieniä muutoksia tein: käytin omenaraastetta, enkä oikeastaan edes tiedä minkä verran sitä oli... varmaan kyllä enemmän kuin yhden omenan verran. Jugurttitäytettä tein vähemmän kuin ohjeen mukaan, luulin, ettei enempää mahtuisi vuokaan, mutta olisi mahtunut sittenkin... Tuli kyllä kuitenkin hyvää, mukavasti erilaista kuin tavallinen omenapiirakka. Vielä jäi tälle päivälle maisteltavaa, kun piirakka valmistui eilen vasta iltayhdeksän jälkeen (ei ehditty popsia kaikkea heti ;).

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hei Jonna! Kiva kun kokeilit ohjetta ja olit tyytyväinen:). Tämä olikin hiukan erilainen omenapiirakka. Harmittaa vain kun olen tosiaan hiukan ulalla vielä todellisesta mausta, kun tein tätä nuhaisena. Pitääkin kokeilla taas joku kerta.
Jogurttitäytettä ei tosiaan tuon ohjeen mukaan tule suurta määrää, joten sen voi tehdä aika huoletta pieneenkin vuokaan.