tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Sunnuntairuokaa suomalaisimmillaan

Viime sunnuntainakaan ei paljon tarvinnut keittiössä rehkiä, kun kokkasin tätä vähemmän fiiniä, mutta perinteisen herkullista yhdistelmää:


UUNIMAKKARA JA PERUNAPORKKANAMUUSI (kahdelle)

2 kpl:n paketti uunimakkaraa
4 siivua juustoa

5-6 pienehköä perunaa
2 keskikokoista porkkanaa
nokare voita
loraus maitoa
suolaa maun mukaan


Kuori perunat ja porkkanat. Pilko paloiksi: perunat neljään osaan ja porkkanat noin puolen sentin viipaleiksi. Laita palaset kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia eli kunnes juurekset ovat tikulla kokeiltaessa pehmeitä. Kaada pois vesi ja survo kuumat juurekset perunasurvimella. Muusissa on tarkoituskin olla rakennetta, joten pienet sattumat eivät haittaa. Lisää voinokare, loraus maitoa ja suola. Sekoita ja tarkista maku.

Kuori halutessasi uunimakkarat ja vedä niihin neljä syvää viiltoa. Laita jokaiseen viiltoon puolikas viipale juustoa. Laita makkarat vuokaan ja paista uunissa 200c 15-20 min eli kunnes makkaroiden ja juuston pinta on saanut väriä. (Huom! Uunimakkara kestää suunnillen saman verran kuin juuresten kypsyminen, joten laita makkara uuniin heti sen jälkeen kun olet laittanut juurekset kiehumaan.) Nauti annos salaatin kera.

Ei kommentteja: