torstaina, maaliskuuta 01, 2007

Ruokailua ystävänpäivän merkeissä

Kävimme entisten työkavereideni kanssa syömässä Jyväskylän legendaarisessa Sohwissa. Ruoka on siellä paitsi edullista, myös maku ja annoskoot enemmän kuin kohdallaan. Ruokien hinnat pyörivät kymmenessä eurossa, ainoastaan sisäfilee- ynnä muut gourmetpihvit hipovat kahtakymppiä. Annokset ovat niin isoja, että paikalle on turha vaivautua pikkunälän takia. Minultakin jäi osa lisukkeista syömättä, vaikka ruoka olikin todella ihanaa. Mielenkiintoisia ja herkullisia vaihtoehtoja on todella paljon, joten kannataakin melkein tutustua etukäteen tarjontaan, ettei mene ikuisuuksia tilaamiseen. Yksi ystäväni vaihtoi tilauksensa kahdesti ennen kuin sai päätettyä :D... (Täällä voit kurkata Sohwin menuuta.)


Minä söin Limekanaa parmesaaniriisillä ja colakasviksilla. Yhdistelmä oli ehdottoman herkullinen. Ajattelin kokeilla sitä myös joskus kotona. Kanat oli ilmeisesti maustettu vain suolalla ja pippurilla ja grillatut limeviipaleet olivat koko jutun idea. Riisi oli perusbasmatia, jonka sekaan oli raastettu parmesaania. Se sopi loistavasti yhteen kirpakan limen kanssa! Kokonaisuuden kruunasivat - ilmeisesti colassa marinoidut - raikkaat kasvikset: porkkana, sipuli, munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika. Annoksessa oli tosiaan kaksi kunnon kanafileetä ja aimo annos riisiä, kuten kuvasta näkyy. Hieman olen jo nälissäni ehtinyt tuhota tavaraa lautaselta, joten annos ei näytä aivan niin kauniilta enää kuin pöytään tullessa. Jälkkäriksi söin kaverin kanssa puoliksi ihanan THE SKULLBOYS – jälkkärin, jossa oli mango-passion- ja vadelmasorbettia, lakritsikastiketta ja salmiakkipääkallokarkkeja. Siitä ei ole valitettavasti kuvaa, mutta takaan että makuyhdistelmä oli vastustamaton! Suosittelen Sohwia lämpimästi kaikille Jyväskylässä vieraileville. Ja Sohwihan löytyy muuten aivan yliopiston päärakennuksen kupeesta.

Tässä vielä kuitenkin kuvaa vieruskaverin jälkkärikakusta. Maistuis varmaan sullekin ;)!



P.S Tämä ravintolassa-vierailu- postaus tulee hiukan myöhässä kuvateknisistä syistä. Sain nimittäin kuvat vasta eilen kaverin poikaystävän kamerakännystä. Enpä siis tietenkään muistanut omaa kameraa ottaa mukaan. Tulee kuitenkin opiskelijana sen verran harvoin käytyä ravintoloissa, ettei tullut kamera ja bloggailu ihan ensimmäisenä mieleen, heh.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vilkaisin Sohwin ruokalistaa... VIRHE! PAHA VIRHE! Mistäs sitä nyt keksisi aihetta lähteä Jyväskylään... *niisk* ;)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hih, yritin kyllä mielestäni varoitella. On aikamoinen herkkutarjonta siellä tosiaan. Mutta tee kuule kulinaristinen ruokamatka, eihän parempaa syytä voi matkalle keksiä:D!

Anonyymi kirjoitti...

Enpä ole koskaan Sohwissa käynyt, vaikka 'lähellä' asunkin ja vielä lähempänä on työpaikkanikin... Täytyypä joskus käydä! Olen luullut, että se on ihan spurgu paikka... Siitä on niin kauan kun olin nuori, että se on varmaan muuttunutkin.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Hihii, juu näin on. Kyllähän se ulospäin ja sisustukseltaankin näyttää enemmän pubilta. Kaikki eivät varmaan tiedäkään, että sieltä saa ihan kunnon ruokaakin. En tiedä kuinka on ollut aikaisemmin, mutta nykyään siellä pieni kabinettikin, jonka voi varata noin 12 hengen seurueelle. Kesällä Sohwissa on myös iso terassi, jossa on varsin mukava ruokailla. Kannattaa ihmeessä tutustua, luulen että voit yllättyä iloisesti :).

Aurinkotuuli kirjoitti...

Niin ja pitipä sanomani vielä, että paikka on tosiaan oikein siisti, etenkin kabinetin puolelta ja palvelu on oman kokemukseni mukaan ollut todella ystävällistä. En pahalla tahdollakaan sanoisi spurgupaikaksi, korkeintaan klo 22-23 kun on happy hour, mutta sen aikanahan kyllä mikä tahansa anniskelupaikka muuttuu äänekkääksi ja humalaiseksi. Tuolloin keittiö onkin kuitenkin onneksi jo kiinni :D.