tiistaina, maaliskuuta 24, 2009

Baileys-valkosuklaaterriini

Tässä edelliseen postaukseen liittyvä jälkiruoka, joka sekään ei aivan kommelluksitta selvinnyt. Ystäväni hoiti siis jälkiruoka puolen. Hän oli bongannut Ruokalan sivuilta ihanan näköisen ja kuuloisen valkosuklaa-baileysterrinen ohjeen. Ensinnäkin koko terrinen valmistus oli meille molemmille uusi asia ja toisekseen ruokalan ohje oli kovin suppea. Niinpä sitten kävi niin, että terrineen tupsahti hiukan raemainen koostumus ja ilmakupliakin tuli vaikka reseptin kuvassa semmoisia ei näyttänyt olevan. Raemaisuuteen keksimme heti syyn liian vähästä sekoittelusta vesihauteessa kypsyttelyn aikana, mutta ilmakuplat olivat mysteeri. Itse jäin pohtimaan sokerin määrää kananmunavaahdossa, pitäisikö sitä olla hiukan enemmän, vai mikä oli vikana? Viisaammat saavat kommentoida asia :)!? 

Kaiken kaikkiaan tämä oli siis kuitenkin todella hyvää... ja MAKEAA! Kastikkeen teimme paseeratuista vadelmista ja jätimme sen melko kirpsakaksi, joten se mukavasti taittoi terrinen makeutta. Nam nam! Alla resepti pienin lisäohjeostuksin.


BAILEYS-VALKOSUKLAATERRIINI

Ainekset 
3 kpl kananmunia 
1 dl kermalikööriä 
2 kpl liivatelehtiä 
2 rkl sokeria 
2 dl kermavaahtoa (siis nimen omaan vaahtoa)
200 g valkosuklaata

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. 
3. Lisää joukkoon kermalikööri ja kypsennä seos vesihauteessa koko ajan sekoittaen. 
3. Lisää joukkoon valutetut liivatteet ja sulatettu valkosuklaa.
4. Lisää joukkoon kermavaahto ja hyydytä vuoassa.

1 kommentti:

lilla my kirjoitti...

Pääasia kuitenkin, että maistui nannalta - myös se sun jättämäsi loppuannos :D. Mulle kyllä uppoaa makeaa mahan täydeltä! Mitäpä tästä opimme? Ei kannata kokeilla uusia ohjeita, eikä varsinkaan uusia kypsennystapoja kiireessä. Ja netistä löydetty niukkasanainen ohje kannattaa purkaa auki, vaikka sitten googlettamalla... Tosin ristiriitaista oli se, että jälkeen päin vesihaudekypsyttelyä googletellessani sain hakutuloksiin neuvoja, joissa sekä käskettiin sekoittamaan massaa että jättämään se rauhaan. Noh, loppujen lopuksi hyvää kuitenkin oli. :)